Baskan Demir Açiklamasi 'Her Yil Ortalama Bir Ilçe Nüfusa Ekleniyor'

Samsun Büyüksehir Belediye Baskani Mustafa Demir, özellikle son 20 yilda Türkiye’de mimarlik ve mühendislik alaninda harika isler yapildigini belirterek, “Bölgede nüfusu artan neredeyse tek il Samsun. Kentimizle ilgili istisare ve önerileri her zaman bekliyoruz” dedi.

Baskan Demir Açiklamasi 'Her Yil Ortalama Bir Ilçe Nüfusa Ekleniyor'
Mimar ve Mühendisler Grubu Samsun Subesi 6’nci Olagan Genel Kurulu gerçeklestirildi.

Ömer Halisdemir Çok Amaçli Salon’da yapilan genel kurul toplantisina AK Parti Samsun Milletvekili Yusuf Ziya Yilmaz, Büyüksehir Belediye Baskani Mustafa Demir, Ilkadim Belediye Baskani Necattin Demirtas, Kavak Belediye Baskani Ibrahim Saricaoglu, STK ve siyasi parti temsilcileri katildi.

Genel kurul toplantisinda konusan Baskan Mustafa Demir, Samsun’un bölgenin merkezinde lokomotif bir sehir oldugunu belirterek, “Bölge, hatta ülke üzerinde sorumlulugu olan bir sehir. Hayatimizin geçmisine bakalim mimarlik ve mühendisligin ne kadar etkin oldugunu görecegiz. Gelecege de insallah mimarlik ve mühendisligi ne kadar etkin ve vizyoner kullandigimizla dogru orantili olarak yürüyecegiz. Ikisi de nitelikli bir meslek. Ayricalikli bir meslek. Olmayan bir seyi projelendirip tasarlayip, uygulayan birde sürdürülebilirligini saglayan bir alan” ifadelerini kullandi.

15 bin civarinda bir nüfus artisi

Baskan Demir, bölgede nüfusu artan neredeyse tek ilin Samsun oldugunu dile getirerek, asagi yukari yillik ortalama 15 bin civarinda bir nüfus alindigini, normallesmeye tam geçildiginde ise muhtemelen 20 binleri bulacagini vurgulayarak, "Yani her yil ortalama bir ilçe nüfusumuza ekleniyor” diye konustu.



"Her zaman istisare ve önerilere açigiz”

Baskan Mustafa Demir sunlari söyledi:

“Simdi düsünün her yil yeni bir ortalama ilçe insa etmek durumundayiz. Burada mimarlik ve mühendislik devreye giriyor. Bu tür sivil yapilanmalar bu iste en önemli noktalar. Belediyeler, kamu kuruluslari, odalar var ama bu biraz gönül isi. Özellikle son 20 yilda Türkiye’de mimarlik ve mühendislik alaninda harika isler yapiliyor. Türkiye, ‘yapilamaz’ denen ‘çilgin projeler’ diye ifade edilen mühendislik harikasi hem projelendirmede hem de uygulamada dünyaya da öncü oluyor, örnek oluyor. Samsun da bu konuda etkin ve güçlü sekilde Türkiye’nin geleceginde yer almak durumunda. Toplanti yaparken genç arkadaslara diyorum ki; ‘sehrin bir yerinde yolda giderken kafanizdan bir proje geçti, bunu getirin.’ Inanin öyle güzel projeler geliyor ki genç, KPSS ile yeni aldigimiz arkadaslarimizdan. Arkadaslar bu sizin için de geçerli. Her birimiz bir degeriz. Bu sehir bunu uygulamaya açik. Bu sehir bu konuda Türkiye’nin en avantajli sehirlerinden birisi. Bunu unutmayalim. Her zaman istisare ve önerilere açigiz.”
Kaynak: İHA