Ev Hanimiydi Youtuber Oldu, Köyünün Lezzetlerini Dünyayla Paylasiyor

SINOP – Sinop’ta yasayan ev hanimi Nurcan Bilik, çok sayida abonesi bulunan sosyal medya kanalinda köyünün lezzetlerini tüm dünyayla paylasiyor.

Ev Hanimiydi Youtuber Oldu, Köyünün Lezzetlerini Dünyayla Paylasiyor
Pandemi döneminde evde kapali kalan insanlar eglenceli içeriklere yönelirken, köy hayati temali videolar da izleme tercihlerinde önemli bir yer tuttu. Bunu fark eden Youtube içerik olusturuculari da bu konuya yöneldi. Aile bütçesine destek olmak ve kendisine bir ugras bulmak amaciyla ev hanimiyken 4 yil önce Youtuber olan ve yemek tarifleri ve aile konulu paylasimlar yapan Nurcan Bilik de bu dönemde köye tasindi. Yaklasik 365 bin abonesi bulunan Bilik Ailesi kanalindan esinin köyü Erfelek Kaldirayak’in lezzetlerini dünyayla paylasmaya baslayan Bilik, dogada atesin üzerinde yaptigi yemekleri paylasiyor. Bununla beraber kimi zaman meyve ve ot toplayan Bilik, kimi zaman bahçe isleriyle ugrasiyor.

Nurcan Bilik, “Ev hanimligindan Youtube’a geçis yaptim. 4 yildir bu isi aktif olarak yapiyorum. Yemeklerim su anda güzel bir begeni aldi. Insanlardan çok güzel geri dönüsler aliyorum ve 365 bin abonelik güzel bir Youtube ailemiz var. Insanlarla etkilesim halinde olmak, onlarla yemekler üzerinde fikir alisverisinde bulunmak ve sürekli bir diyalog içerisinde olmak çok güzel bir duygu. Elestiriler de aliyoruz, güzel yorumlar da aliyoruz. Elestiriler dogrultusunda da kendimizi sürekli gelistirmeye çalisiyoruz. Bilik ailesi olarak biz evde olan malzemelerle insanlarin yapabilecegi her daim tarifler üretmeye çalisiyoruz. Pandemi nedeniyle de insanlar artik sehir hayatindan daha çok köylere kaçmaya çalisiyorlar. Biz de köyde böyle güzel bir yerimiz oldugu için uzaklasalim istedik. Bu aralar doga içinde, köy içinde yasamaya ve bu tür videolar çekmeye basladik” dedi.

Pandeminin insanlarin izleme tercihlerini degistirdigini anlatan Bilik, “Esimin memleketindeyim. Kaldirayak köyündeyiz. Köyde bulunan ahsap evde köy hayati, günlük vloglar gibi videolar üretmeye basladik. Insanlar artik pandemi sürecinde çok evde kaldilar. Ilk basta yemek yeme kültürü biraz artti. Evde ekmekler yapma vs. ama bir dönemden sonra bundan sikildilar, çünkü çalisan insanlar evde durmaya alisik olmadiklari için kiloya da alisik degiller. Obezite artti. Simdi insanlar daha çok yemek disi videolar, kendilerini mutlu hissedebilecekleri eglenceli içerikler izlemeyi tercih ediyorlar. Biz de onlarin bu isteklerini karsilamak için dogada güzel seyler üretmeye çalisiyoruz. Insanlarin sehir hayatinda elde edemedikleri nimetleri biz burada Youtube yoluyla onlara ulastirmaya çalisiyoruz. Güzel de geri dönüsler aliyoruz” diye konustu.

Kaynak: İHA