Mersin'de Endüstriyel Agaçlandirma Çalismalari Arazi Egitimi Yapildi

İçel Orman Bölge Müdürlügüne bagli isletme müdürlüklerince yürütülen endüstriyel agaçlandirma çalismalarinin teknigine ve is takvimine uygun olarak yapilmasi amaciyla arazide uygulamali egitim gerçeklestirildi.

Mersin'de Endüstriyel Agaçlandirma Çalismalari Arazi Egitimi Yapildi
Müdür Yardimcisi Beyhan Altintas, Agaçlandirma Sube Müdürü Riza Güleç, sube mühendisleri, isletme müdürleri, isletme müdür yardimcilari ve seflerin katilimiyla gerçeklestirilen egitim çalismasinda konusan İçel Orman Bölge Müdürü Kenan Akduman, endüstriyel agaçlandirma çalismalarinin çok önemli oldugunu, yapilacak bu çalismalarin önümüzdeki 20-30 yil içinde semeresinin alinacagini söyledi.



Yapilan çalismalarin yörede yasayan insanlara iyi anlatilmasi gerektigini kaydeden Akduman, "Kurumsal olarak geçmisten bugüne kadar önemli ormancilik çalismalarini gerçeklestirdik. Bunun en iyi örnegi ise yok olmak üzere olan sedir ormanlarinin yeniden ihya edilmesidir. Bu kapsamda endüstriyel agaçlandirma çalismalarimiz da en verimli sahalarda, makine ile toprak isleme çalismasinin yapilarak, üstün nitelikli fidan dikilmek suretiyle daha verimli orman kurmak amacini tasimaktadir" dedi.

Akduman, fidan dikiminden sonra da 5-6 yil süreyle ot alma-çapalama- koruma islemlerinin devam ettigini belirterek, isin tekniginden taviz verilmeden ve zamaninda yapilmasi geregini vurguladi.

Arazi egitiminde, ekskavatörle toprak isleme, fidan dikimi, fidan bakimi teknikleri ile dikenli tel çit ihata tesisi çalismalari Agaçlandirma Sube Müdürü Riza Güleç ve Agaçlandirma Sube Müdürlügü Mühendisi Mehmet Can Yüksel tarafindan uygulamali olarak gösterildi.
Kaynak: İHA