CHP Lideri Kiliçdaroglu, CHP'li Belediyeler Çalistayinda Konustu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu, Gaziantep’te Belediye Baskanlari Çalistayi’nda yaptigi konusmada, 10 bin dolar alan siyasetçinin açiklanmasini isteyerek, iktidara geldiklerinde Siyasi Ahlak Kanunu çikaracaklarini söyledi.

CHP Lideri Kiliçdaroglu, CHP'li Belediyeler Çalistayinda Konustu
Kemal Kiliçdaroglu, iktidara geldiklerin rüsvete son vereceklerini “Ay yildizli bayragi ister arabasinda, ister evinde serefli insanlar tasir. Rüsvet alan kisilerin arabalarinda Türk Bayragi tasimalarina tahammül edemiyoruz. Benim 83 milyona sözüm var. Iktidara geldigimizde ilk bir hafta içinde rüsvetçi büyükelçileri Türkiye’ye çagiracagiz” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin, Gaziantep’te düzenledigi Belediye Baskanlari Çalistayi Genel Baskan Kemal Kiliçdaroglu’nun konusmasiyla basladi.

11’i büyüksehir belediye baskani olmak üzere 247 belediye baskanin katildigi çalistayda, CHP’li belediyelerin geçmis 2 yili masaya yatirilacak.

“HDP Izmir ve AK Parti Diyarbakir parti binalarina yapilan saldiriyi kiniyorum”

Açilis konusmasinda kürsüye gelen CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu, HDP Izmir Il Binasina yapilan ve Diyarbakir Hanide AK Parti Ilçe Binasina yapilan saldiriyi kinayarak, “Hepimiz siyaset yapiyoruz. Sadece CHP’liler degil. Siyasette en büyük hakem halktir. Siyasal partilerin temel hedefi de ülkeye huzuru barisi getirmek, ülkenin nasil kalkinacagini halka anlatmaktir. Halkin tercihlerine her ortamda saygi duymamiz gerekir. Hepimiz kendi politikalarimizi anlatarak, halkin önüne çikariz. Halk kimi iktidara tasirsa basimizin üstünde yeri vardir. Siyaset halka hizmet etme alanidir. Bu baglamda son zamanlarda bazi siyasi kurumlara yapilan saldirilari siddetle kinamak her siyasi partinin boynunun borcudur. Izmir’de yapilan saldiri, bir kadinin hayatini kaybetmesi, bu sabah haberlerde vardi. Hani’de AK Parti’nin ilçe binasina yapilan saldiri, bunlari kabul etmiyoruz. Bizim siyaset anlayisimiz, fikirlerin yarismasidir. Kin, öfke, intikam duygusu degil” seklinde konustu.

Türkiye nüfusunun yüzde 54’ünü CHP’li belediyeler yönettigini vurgulayan Kiliçdaroglu, “Dolayisiyla yasanan bütün sorunlara çözüm üretmek zorundaydik. Konu insandi, a ve b partili degildi. O insanlarin tamamina hizmet götürmekti. Eger hizmeti daha iyi götürebiliyorsan, bunun yolu yaristir, hizmet yarisidir. Buradan herkese rahatlikla söyleyebilirim, bizim belediye baskanlarimiz. Antep’in en küçük belediyesi Karkamis ile onlarin en büyük belediyesiyle yarismaya haziriz. Her türlü engelleme yapildi mi, yapildi. Sikayet geldi mi, sikayet etmeyiz. Bizim görevimiz çözüm üretmek. Özellikle 4 milyon 550 bin haneye ayni yardim yapildi. 1 milyon 465 bin haneye nakdi yardim. 150 milyondan fazla maske ve dezenfektan dagitildi. Gaziantepli kardeslerim sunu çok iyi bilsinler. Maske nasil dagitilacak bir türlü çözemediler. Biz hepsini çözdük. Bütün vatandaslara maskeyi ürettik ve ücretsiz dagittik. Bu iktidar sahiplerinin bize tesekkür etmeli, Türkiye nüfusunun yarisina ücretsiz verdik. Kimsenin suyunu kesmedik, o evde su akacak dedik. 19 bin isyerinin kirasi alinmadi. Askida fatura uygulamasiyla, bakkalda açilan veresiye defterlerinin 55 milyon liralik kismini kapattik. 556 bin fatura ödendi. CHP’li belediyelerin nasil is yaptiklarini, nasil çalistiklarini Misir’daki sagir sultan duydu, insallah iktidar sahipleri de duyar. Bütün engellemelere ragmen bunlar yapildi. Sadece bunlar mi hayir” ifadelerini kullandi.

“Gaziantep’te, nüfus artiyor, milletvekili sayimiz artmiyor, kabahat bizde”

Konusmasi esnasinda partisine yönelik özelestirilerde bulunan Kiliçdaroglu, Birbirleri ile kavga eden il örgütü istemedigini ifade ederek, “6 bin 317 sehidin verildigi topraklardayiz. Güzel seyler yapiyoruz. Peki, neden Gaziantep’in nüfusu artiyor da bizim milletvekili sayimiz artmiyor. Kabahat kimde, Anteplilerde mi, bizde mi, Anteplilerde suç yok, kabahat bizde. Gazianteplilere sözümdür, sürekli birileriyle kavga eden bir örgüt istemiyorum. Kimse kusura bakmasin Dolayisiyla gün hizmet günüdür. Gün çalisma günüdür. Nüfus artiyor, bizim milletvekilimiz yok. Bir dönem burasi CHP’nin kalesiydi, Celal Dogan gibi efsane bir isim vardi. Ne oldu? Eger bir partili arkadasim kendisini degil partiyi düsünüyorsa, önce Antep’i düsünecek. Antep’te bir çocuk yataga aç giriyorsa ne il baskani ne de ilçe baskani uyuyacak” ifadelerini kullandi.

“Iktidara geldigimizde siyasi ahlak yasasini çikartacagiz”

Iktidara geldigimiz de ilk isimiz siyasi ahlak yasasini çikartmak olacak diyen Kiliçdaroglu, “Sorun üretmek degil var olan sorunu nasil çözecegiz, bunu anlatacagiz. Bunu anlattiginiz zaman vatandas size güveniyor. Allah’in izniyle iktidara gelecegiz, milletin takdiriyle. Antepliler bizi iyi dinlesinler. 83 milyon vatandasimiz da iyi dinlesinler. Dostlarimizla beraber iktidar oldugumuzda ilk yapacagimiz is TBMM’ye birinci hafta içinde siyasi ahlak kanunu sevk etmektir. Bu millete borcum var. 27,5 yil devlette çalistim. Çok sayida basbakan ile çalistim. Bütçe nasil yapilir, vergi nasil toplanir, harcamalar nasil yapilir. Bütün bunlara 27,5 yilim verdim. Ne zaman genel baskan oldum, müfettis ordusu görevlendirdiler, acaba Kiliçdaroglu’nun açigini bulabilir miyim diye. Arastirin dedim. Bogazimdan asagi haram girmedi ki. O nedenle bir sey bulamadilar. Siyasi Ahlak Kanunu’nu neden getirecegiz, siyaset kirlilikten arinmali. Milletin vekilinin temiz olmasi lazim. Ankara’ya gidip, milletvekili sifatini tasiyip, ihale pesinde kosan milletvekili istemiyoruz biz. Esnafin kurallari vardir, doktorlari kurallari vardir. Siyasetçinin? Getirecegiz. Temiz ahlakli siyaseti Türkiye’ye getirmek zorundayiz” dedi.

“10 bin dolar alan siyasetçi kim”

Içisleri Bakani Süleyman Soylu’nun bir televizyon programinda ifade ettigi, 10 bin dolar alan siyasetçinin kim oldugunu yeniden soran Kiliçdaroglu, “Su ülkenin geldigi hali görüyor musunuz? Iktidar sahiplerine bakiyor musunuz? Kimin eli kimin cebinde belli mi? Bu ülkenin Içisleri Bakani kalkar devletin televizyonunda ‘Bir siyasetçiye her ay 10 bin dolar para veriliyor’. Kim bu siyasetçi, Kim veriyor, yer alti dünyasi, çeteler veriyor. Kim bu siyasetçi hala belli degil. Açiklamam, savciya söyleyecegim, git savciya. Meclis Baskanina söyledim. Kim bu adam çikarin ortaya. Mektup yazmis güzel, cevap verin o zaman kim bu adam. Bir rüsvetçiyi korumak, rüsvetçiyle yan yana durmaktir. Ben dedim ki. Atamayla gelen Içisleri Bakanini devletin bir numarali koltugunda oturan kisi çagirir ‘Kim bu siyasetçi?’. Sorsun. Sormuyor mu? Yer alti dünyasindan, rüsvetlerden, ihalelerden beslenen bir siyaseti asla dogru bulmuyoruz. Bunun mücadelesini verecegiz. En büyük destegi de bir dahaki seçimlerde Anteplilerden bekliyorum. Temiz, ahlakli siyaset istiyorsan destek vereceksin” sözlerini kaydetti.

“Iktidara geldigimizde rüsvetçi büyükelçileri Türkiye’ye çagiracagiz”

Konusmasinin devaminda, CHP’lilerin iki temel kirmizi çizgisinin olduguna deginen Kiliçdaroglu, söyle devam etti:

“ Bayrak ve vatan konusunda hiçbir tartismaya yaklasmayiz, asla kabul edemeyiz. Simdi ben AK Partiye oy veren ve ya MHP’ye oy veren kardeslerime seslenmek isterim. Bayrak degerli mi, degerli. Canimizi veriyor muyuz, veriyoruz. Ay Yildizli Bayragi ister arabasinda, ister evinde serefli insanlar tasir. Rüsvet alan kisilerin arabalarinda Türk Bayragi tasimalarina tahammül edemiyoruz. Benim 83 milyona sözüm var. Iktidara geldigimizde ilk bir hafta içinde rüsvetçi büyükelçileri Türkiye’ye çagiracagiz.”

“Misir, Suriye, Iran’la kavga etmeyecegiz”

Iktidara geldiklerinde, ilimlim bir dis politika izleyerek, hiçbir ülke ile kavga halinde olmayacaklarini kaydetti.

Kiliçdaroglu, “Ortadogu Baris ve IS Birligi Teskilati kuracagiz. Egemen güçlerin sekillendirdigi topraklarda baris gelmez. Misir, Suriye, Iran’la kavga etmeyecegiz. Kavga hiçbir topluma yarar getirmis degil. Milli Kurtulus Savasini verenler savasin bütün acimasizligini biliyorlardi, ‘Yurtta baris cihanda baris’ dediler. Bir sözüm daha var, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaskaninin, basbakaninin, bakaninin hiçbir egemen ülke mal varligini sorgulayamayacak” diye konustu.

Kiliçdaroglu, konusmasini Eski Basbakanlardan Bülent Ecevit’in, “Ne ezen, ne ezilen. Insanca, hakça bir düzen” sözüyle tamamlarken toplantinin basina kapali olarak devam etti.
Kaynak: İHA