Bozcaada'da Alikonulan Gazeteci O Anlari IHA'ya Anlatti

Çanakkale’nin Bozcaada ilçesinde önceki gün Habbele Koyu’ndaki özel bir otelin insaat faaliyetlerini haber yapmak için bölgeye giden gazetecinin aracinin önü kepçelerle kapatilmisti. Genç gazeteci yasadigi o anlari IHA’ya anlatti.

Bozcaada'da Alikonulan Gazeteci O Anlari IHA'ya Anlatti
Olay önceki gün Kuzey Ege’nin turizm merkezi olarak bilinen, sanatçilarin, is adamlari ve pek çok ada sevdalisinin ugrak yeri olan Çanakkale’nin Bozcaada ilçesinde meydana geldi. Haber yapmak için Bozcaada Habbele Koyu’na giden gazeteci Serkan Ilik, koydaki özel bir otelin insaat faaliyetlerini çektigi gerekçesiyle otomobilinin önü kepçe ile kapatilmisti. Kepçe operatörüne çikmak istedigini belirten Ilik, ‘kepçe bozuldu’ cevabini aldi. Yasanan gelismeleri kamerayla saniye saniye kayit altina alan gazeteci Serkan Ilik, daha sonra Habbele Koyu’na gelen otel yetkililerine çikmak istedigini belirtse de tartisma kisa sürede büyüdü. Daha sonra olay yerine jandarma ekipleri çagrildi. Jandarma ekipleri gelince kepçe yol agzindan çekildi. Yasanan gelismeleri kayit altina alan gazeteci Serkan Ilik ve insaat yetkilileri birbirlerinden sikayetçi oldu.

“Hukuk önünde bedel ödemeleri için adli süreci takip edecegim”

Yasanan gelismeleri IHA muhabirine anlatan Gazeteci Serkan Ilik (35), “Aylardan beri orada gabion duvar izni altinda doga katliami oldugu iddia ediliyordu, bununla ilgili adadaki çevre örgütleri zaman zaman protestolar gerçeklestiriyordu. 2 gün önce de protesto yapilinca, ben de dün oraya çekim için gittim. Arabami da kamuya ait olan, otele ait olmayan yolun girisine park ettim. Bu esnada çekim yapmamami söylediler. Basin kartimin olup, olmadigini sordular. Çekimi tamamladiktan sonra aracimi alip, dönecektim. Arkadan gelen kepçe, asagidaki gabion duvar kismina girip, kepçenin girmesini istedi. Ben de söylediklerini yaptim. Ancak kepçe ve daha sonra sahilden gelen is makinasi aracimi kapatacak sekilde durdular ve ‘araç arizalandi’ diyerek benim geçisime izin vermediler. O esnada üzerime de yürüdüler. Ben bu sirada jandarmayi aradim ve kisa sürede geldi. Jandarmanin gelmesiyle ‘arizalandi’ denilen 2 is makinasi aracimizin arkasindan çekildi ve çikmama izin verdiler. Ben de kendilerinden sikayetçi oldum. Bundan sonra davanin ve orada yapilan doga katliaminin takipçisi olacagim ben de. Benim sahsima degil, basina ya da herhangi bir vatandasa yapilamayacak uygulamanin hukuk önünde bedel ödemeleri için adli süreci takip edecegim” dedi.

Kaynak: İHA