Bingöl'de Bin Kisinin Istihdam Edildigi OSB'de Asilama Çalismasi Basladi

Bingöl’de yaklasik olarak bin kisinin istihdam edildigi Organize Sanayi Bölgesi’nde mobil ekiplerce yerinde asi uygulamasina baslandi.

Bingöl'de Bin Kisinin Istihdam Edildigi OSB'de Asilama Çalismasi Basladi
Saglik Bakani Fahrettin Koca’nin “Üretimin devamliligi ve güvenligi için Organize Sanayi Bölgelerinde mobil ekiplerimizce yerinde asi uygulamasina basliyoruz” açiklamasinin ardindan ülke genelinde oldugu gibi Bingöl’de Il Saglik Müdürlügü koordinesinde asi uygulamasi basladi.

Bu kapsamda Genç Yolu üzerinde bulunan ve yaklasik bin kisinin istihdam edildigi organize sanayi bölgesinde mobil ekiplerce yerinde asi uygulamasi bugün itibariyle basladi.

Ilk etapta 400 kisinin asilamasinin yapilacagi organize sanayi bölgesinde, önümüzdeki hafta içine kadar çalismanin tamamlanmasinin beklendigi ögrenildi. Saglik Müdürlügü’nce organize sanayi bölgesine gönderilen mobil ekipler, ilk olarak tekstil atölyelerinde asilama çalismalarina basladi.

Ilk olarak 400 kisiyi asilamayi hedeflediklerini belirten OSB Müdürü Nurullah Çiftçi, “Saglik Bakanligimizin ülkemiz genelinde sigortali çalisanlara yönelik baslatmis oldugu asilama çalismalari kapsaminda Organize Sanayi Bölgesi olarak asilama çalismalarini baslatmis bulunmaktayiz. Saglik Il Müdürlügü ekiplerince bugün 400 asi yapmayi planliyoruz. Önümüzdeki hafta içinde de çalisan bin kisinin asilama çalismalarini tamamlamayi hedefliyoruz. Çalisanlarimizin daha saglikli ortamda çalismasi adina ve salginin minimize edilmesi için asilama çalismalarina önem veriyoruz. Organize sanayi bölgesi olarak firmalarimizin asi çalismalarina katilmalari yönünde gerekli çalismalari hassasiyetle yürütmekteyiz” dedi.

180 kisinin istihdam edildigi tekstil atölyesi Yönetim Kurulu Baskani Veysel Saban ise, “Yaklasik 4 yildir buradayiz. Covid-19’dan dolayi yaklasik 1,5 yildir sikintilar çekiyoruz. Bugün saglik müdürlügünden geldiler, asilamaya basladilar. Insallah daha güzel günler görecegiz” seklinde konustu.

Covid-19 sürecinin her alanda kendilerini etkiledigini animsatan ve asisini olan çalisan Esengül Yigit, “1,5 yildir yasadigimiz bu süreç gerçekten hepimizi manevi olarak çok etkiledi. Çalistigimiz ortam, ailemiz, çevremiz, çocuklarimizin egitimi olsun her alanda etkiledi bizleri. Suan asi çalismalari basladi.

Tüm SSK’li çalisanlar bu asidan yararlaniyor. Bu hepimiz için çok büyük bir nimet. Umarim herkes asisini olur, bizler de bu Covid illetinden kurtulmus oluruz. Ben de asimi oldum. Hiçbir agri hissetmedim çok sükür. Bu sekilde hepimiz saglikli bir ortama kavusmus oluruz, bu maskelerden kurtulmus oluruz” diye konustu.

Kaynak: İHA