'4 Dag 4 Kültür Projesi' Kapsaminda Türkiye'deki 4 Dagda, 40 Genç Kamp Yapacak

Kastamonu Dagcilik ve Doga Sporlari Kulübü (KADASK) tarafindan hazirlanan ve Gençlik ve Spor Bakanliginin destekledigi "4 Dag 4 Kültür Projesi" kapsaminda Türkiye'deki 4 dagda 40 genç kamp yapacak.

Proje kapsaminda bu hafta sonu Kastamonu Ilgaz Dagi'nda baslayacak kamp, daha sonra Bursa Uludag, Kayseri Erciyes ve Erzurum Palandöken'de devam edecek.

Doga ve Kültür Köyü'nde düzenlenen tanitim toplantisinda konusan Kastamonu Valisi Avni Çakir, KADASK'in verimli çalismalar yaptigini belirtti.

Kulüp üyelerinin doga sporlari alaninda özveriyle çalistigini anlatan Çakir, söyle konustu:

"Bu kapsamda AFAD ve UMKE ile çok verimli ve güçlü bir is birligi içerisindeler. En son çogunlugunu dernegimiz üyelerinin olusturdugu arkadaslarimiz Inebolu'dan baslayan Atatürk ve Istiklal Yolu kapsaminda güzel bir yürüyüse katildi. Kendilerinin sadece sahsi doga sporlari anlaminda degil, bulunduklari cografyanin tanitilmasi ve ilerlemesi noktasinda da çok verimli çalismalari var. Kastamonu bu spor için son derece uygun. Proje kapsaminda 4 ilden 40 gençle aktivite yapacaklar. Ilgaz, Erciyes, Palandöken ve Uludag'da bu gençlerle bir araya gelip, birtakim etkinlikler gerçeklestirecekler."

KADASK Baskani Alp Arslan ise projenin Gençlik ve Spor Bakanliginca kabul edilmesiyle çalismalara basladiklarini söyledi.

Proje kapsaminda 4 ilde 10'ar genç ile ortak faaliyetler planladiklarini ifade eden Arslan, "Gençlik ve Spor Bakanliginin bünyesinde bütçe bedeli yaklasik 200 bin lira olarak belirlendi. Bu bütçe üzerinden bütün faaliyet giderlerini temin ediyoruz. Biz bu proje kapsaminda gençlerimize dogada güvenli yasam, arama-kurtarma egitimleri, doga koruma ve farkindalik egitimleri, kis dagciligi, temel dagcilik ile tirmanis egitimleri gibi egitimler verecegiz." diye konustu.

Konaklamanin çadirlarda yapilacagini kaydeden Arslan, "Çünkü biz gençlerimizin dogayla daha barisik yasamalarini ve dogayi korumalarini istiyoruz. Her sehirde hafta sonlari 2 gün kalacagiz. Her ilde sehrin dogal güzelliklerini gezdirecegiz. Her çalistayda bu konuda uzman kisinin rol model oldugu bir konusmamiz olacak. Her faaliyetin sonunda ise kültürel faaliyetler gerçeklestirecegiz. Gençlerimizin Karadeniz, Dogu Anadolu, Marmara ve Iç Anadolu kültür ögelerinin hepsini görmelerini, tanimalarini ve özümsemelerini istiyoruz. Faaliyetlerimiz yarin Kastamonu’da baslayacak. Daha sonra Kayseri, Erzurum ve Bursa'da devam edecegiz." ifadelerini kullandi.

Kaynak: AA