Pandemi Süresince Uzaktan Egitim Döneminde Evde Yaptiklari Resimleri Sergilediler

Erzurum Raci Alkir Güzel Sanatlar Lisesi Resim Bölümü ögrencilerinin yaklasik bir buçuk egitim-ögretim yilinda hazirlamis olduklari yil sonu sergisi Erzurum MG alis Veris Merkezi”nde sergilendi.

Pandemi Süresince Uzaktan Egitim Döneminde Evde Yaptiklari Resimleri Sergilediler
120 eserin yer aldigi serginin açilis törenine Milli Egitim Müdürü Salih Kaygusuz, Yakutiye Ilçe Milli Egitim Müdürü Cihan Kivanç, Okul müdürleri, ögrenciler ve veliler katildi.

Törende Görsel Sanatlar Okulu davetlilere müzik dinletisi sundu.

Erzurum Raci Alkir Güzel Sanatlar Lisesi Okul Müdürü Ömer Coskun sergiyle ilgili olarak yaptigi açiklamada, “1998’den beri Erzurum’da egitim-ögretime devam eden okulumuz, o günden bu zamana kadar istidadi olan gençlerimizi memleketimizin ihtiyaç duydugu kültür ve sanat neferi olarak yetistirmektedir. Her yil yüksekögretim kurumlarina yönlendirdigi ögrencileriyle bu gururu yasamaktadir.

Malumunuz üzere bir buçuk yili askin süredir dünya hiç alisik olmadigi bir dönemden geçmektedir. Yasamis oldugumuz covit-19 salgini dolayisiyla her birimizin gündelik hayatinda önemli derecede degisiklikler meydana gelmistir. Ekonomimizden sosyal hayatimiza, düsüncelerimizden hayat anlayislarimiza varincaya dek bu degisiklikler kendini hissettirmektedir. Egitim odur ki kendini mevcut sartlara uyum saglayabilen, bunu yaparken de pergelin yazmaz sivri ucu misali ayaklari yere saglam basan, kendi kültürünü ve onu yetistiren sosyal manevi degerleri de bir tarafa atmadan kendi içerisinde bir armoni olusturabilmesidir. Bu cihetle salgin kosullarinin tüm olumsuzluklarina ragmen 400’ü askin çalismanin imkân ve kosullari geregi sizlerle yaklasik 100 âdetini paylasabilecegiz. Her biri birbirinden kiymetli olan sanat eserlerimiz; minyatür, heykel, grafik, yagli boya çalismalarindan olusmaktadir. Yil sonu sergimiz, 15-16 Haziran tarihleri arasinda, MNG Alisveris Merkezinde siz degerli sanatseverleri bekliyor olacaktir” diye konustu.

Sergide yer alan resimleri hazirlayan ögrenciler ise pandemi döneminde uzaktan egitim süresince evlerinde yaptiklari resimleri bugün bu sergide begeniye sunmaktan dolayi memnuniyet duyduklarini dile getirdiler.

Sergi bir hafta süre ile açik kalacak.
Kaynak: İHA