Gastronomi Kentinin Kebapçilari Tekrardan Eski Günlerine Döndü

UNESCO tarafindan gastronomi kenti unvani verilen Gaziantep’te, kademeli normallesmenin ardindan Cumartesi kisitlamasinin kalkmasiyla kebapçilar da eski günlerine döndü. Kebapçilar ve müsteriler yeni normallesmeden memnun olduklarini ve devam etmesi gerektigini ifade etti.

Gastronomi Kentinin Kebapçilari Tekrardan Eski Günlerine Döndü
Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in açikladigi kademeli normallesme adimlarinin arasinda yer alan kapali mekanlarda belirli kurallar çerçevesinde yemek yenilebilmesinin önünün açilmasinin ardindan gastronomi kenti olan Gaziantep’te, kebapçilar eski günlerine döndü. Özellikle Cumartesi kisitlamasinin kalkmasinin ardindan yerli ve yabanci turist yogunlugu yasamaya baslayan kebapçilar, yogunluktan ve eski günlerine döndükleri için memnun olduklarini ifade etti.

Müsteriler ise özledikleri lezzetlere kavustuklari için duyduklari memnuniyeti dile getirdi.

“Pandemiden önceki günlerden daha güzel islerimiz oluyor”

Normallesmeden dolayi çok memnun olduklarini ifade eden kebap salonu isletmecisi Faruk Kilinçoglu, “Biz pandemiden çok biktik. Yasaklarin kalkmasinin ardindan yani Pazartesi gününden bu yana pandemiden öncekinden daha da güzel islerimiz oldu. Biz kafeler ve restoran sahipleri olarak çok memnunuz. Dileriz ki bir daha kapanmayiz ve biran önce bu pandemi biter. Yasaklar biter bitmez bizim islerimiz 1’den 9’a çikti. Elhamdülillah bizim için çok iyi oldu” dedi.



“Müsterilerimiz masalarda yemek yemeyi özlemisler”

Müsterilerinin masalarda oturarak yemek yemeyi özledigini dile getiren restoran isletmecisi Burhan Çagdas ise, “Tabi ki çok uzun süre kapali kaldik. Yalnizca paket servis çalisiyorduk ancak simdi masalarda servise basladik. Insallah ileride de saatler ve Pazar günü yasaklari da kalkarsa daha da iyi olacaktir. Müsterilerimiz çok özlemisler tabi ki çok uzun zaman kapali kalinca içeride kebap yemeyi, lahmacun yemeyi, baklava yemeyi özlemisler. Paket servislerle içeride verilen yemegin tadini yakalamak mümkün degil. Masalarda yenilen yemekler daha sicak, daha taze oldugu için müsterilerimiz de masalarda yemek yemeyi özlemisler. Gaziantep’te birçok sey turizm sektörüne bagli, insallah bunlarin da kisa sürede isleri iyi olacak. Esnaflar olarak biraz zor durumdaydik, insallah bundan sonra böyle bir sey yasamayiz” diye konustu.



Vatandaslar masalarda yemek yemekten memnun

Pandemi nedeniyle uzun bir süre Gaziantep’e özgü yemekleri paket servis seklinde tüketmek zorunda kalan vatandaslar ise tekrardan kademeli normallesme ile masalarda yemek yemenin mutlulugunu yasadiklarini dile getirdi.
Kaynak: İHA