Yenisehir'de ADEM'ler Ile Hayeller Gerçek Oluyor

Diyarbakir Yenisehir Ilçe Belediyesi, kadinlarin aile ekonomisine katki saglamalari ve meslek edinmeleri için Aile Destek Merkezlerinde (ADEM) bir birinden farkli kurslar düzenlemeye devam ediyor.

Yenisehir'de ADEM'ler Ile Hayeller Gerçek Oluyor
Yenisehir ilçesine bagli Hz. Rukiye Aile Destek Merkezi’nde düzenlenen kurslarda, kurslara gelemeyen yaslilar ve çocuk esirgeme kurumunda bulunan kimsesiz çocuklarin hayalleri de gerçeklestiriliyor. Her firsatta kadin ve gençlerin egitim ve istihdamina destek veren Yenisehir Kaymakami ve Belediye Baskan Vekili Murat Besikci, aile ekonomisine katki saglamak, meslek edinmek ve sosyallesmek isteyen kadinlar için Aile Destek Merkezlerinde bir birinden farkli kurslar düzenlediklerini söyledi.



“Yapmamizi istedikleri hayalleri gerçeklestiriyoruz”

Kaymakam Besikci, kurslara katilamayan yaslilarin ve çocuk esirgeme kurumunda kalan çocuklarin kendilerinden istedikleri hayalleri de gerçeklestirdiklerini belirterek, "Hz. Rukiye Aile Destek Merkezimizde kuaförlük, okuma - yazma, tekstil, dikis-nakis, isaret dili ve Kur’an-i Kerim gibi çesitli kurslari düzenlenmekteyiz. Kuaförlük kursunda egitimci hocalarimiz ile kursiyerlerimiz gönüllü olarak belirli periyotlarda yasli bakim evinde bulunan büyüklerimize kina yakma, saç boyama, tirnak bakimi yapmaktadir. Bununla birlikte çocuk esirgeme kurumunda kalan çocuklarimizin da tirnak ve saç kesim ihtiyaçlari karsilanmakta gelin olacak genç kursiyerlerimizinde ücretsiz olarak gelin basi yapilmaktadir. Okuma yazma belgesi olmayanlar kursiyerlerimize okuma yazma ögretilmekte örgün ve yaygin egitime katilmalari için tesvik ve takipleri yapilmakta, Tekstil, dikis-nakis kursuna katilan kursiyerlerimize ise verilen egitimlerle yöresel kiyafet, abiye ve etek gibi giyim çesitleri ögretilmektedir. Bu egitimler sonucunda ev ekonomisine katkida bulunabilmeleri için kendi diktikleri kiyafetlerin satisini yapmalari tesvik edilmekte ve kurslarini basari ile tamamlayan kursiyerlerimizin aldiklari belgelerle tekstil atölyelerinde usta ögretici olarak çalisabilmeleri saglanmaktadir’’ diye konustu.

.

Öte yandan Yenisehir Belediyesi tarafindan ADEM kurslarina gelen çocuk sahibi kursiyerlerin çocuklari da anneleri egitim aldiklari süre boyunca ADEM oyun odalarinda psikososyal motor gelisimi ve zihinsel gelisimi desteklemek için hikaye okuma, parmak oyunlari oynama, sarki söyleme gibi etkinliklerin yaninda ana sinifi müfredatina uygun egitimler veriliyor.
Kaynak: İHA