Garanti BBVA'dan, Sürdürülebilir Binalar Için Yapsatçi KOBI'lere Özel Yesil Ticari Kredi

Garanti BBVA Genel Müdür Yardimcisi Sibel Kaya: 'Garanti BBVA olarak, her ürünümüzün sürdürülebilir finansa yönelik olmasini önemsiyoruz. Bu kapsamda 15 yildir sürdürülebilir finans konusunda hayata geçirdigimiz pek çok yenilikçi ürüne bir yenisini daha ekleyerek, yapsatçi KOBI'lere yönelik ilk yesil ticari kredi ürünümüzü sunmaya basladik' Garanti BBVA Mortgage Genel Müdürü Erhan Satana: 'Yesil konut üreten firmalarin yaninda olurken, yesil konut alan müsterilere de avantaj saglamaya devam edecegiz. Müsterilerimize avantajli faiz oranlariyla konut kredisi sunarken, tahsis masrafinda da yüzde 50 indirim saglayacagiz'

Sürdürülebilir finans kapsaminda yenilikçi çözümlerle Türkiye'nin iklim degisikligiyle mücadelesine destek olmaya devam eden Garanti BBVA, enerji kimlik belgesine sahip bina yapip satanlara yönelik olarak yesil ticari kredi ürününü hayata geçirdi.

Bankadan yapilan açiklamaya göre, yesil ticari krediden A veya B sinifi enerji kimlik belgesine sahip yapsatçilar, uygun faiz oranlariyla, masrafsiz ve komisyonsuz faydalanabilecek. Yapsatçilar tarafindan insa edilen A veya B sinifi enerji kimlik belgesine sahip konutlari alanlar da 2017’den beri sunulan Yesil Mortgage kredisini avantajli sekilde kullanabilecek.

Açiklamada degerlendirmelerine yer verilen Garanti BBVA Genel Müdür Yardimcisi Sibel Kaya, Garanti BBVA olarak, sunduklari her ürünün sürdürülebilir finansa yönelik olmasini önemsediklerini kaydetti. Bu kapsamda 15 yildir sürdürülebilir finans konusunda hayata geçirdikleri pek çok yenilikçi ürüne bir yenisini daha eklediklerini belirten Kaya, söyle devam etti:

"Yapsatçi KOBI'lere yönelik ilk yesil ticari kredi ürünümüzü sunmaya basladik. Günümüzde bina yaparken herkesin enerji kimlik belgesi alma zorunlulugu bulunuyor. Ancak A veya B sinifa göre insa edilen binalarin çevreci özellikleri daha yüksek ve daha sürdürülebilir oluyor. Biz de yapsatçi KOBI’lere yönelik hayata geçirdigimiz yesil ticari kredi ürünümüzle A veya B sinifinda bina insa edenlere avantaj sunarak daha sürdürülebilir konutlarin üretilmesine destek olmayi ve bu konudaki farkindaligin artmasini amaçliyoruz. Yapsatçilarin insaat için gerekli finansmani avantajli kosullarda kullanmasini saglarken bu krediyle üretilen konutlarin satisi için de halihazirda sundugumuz Yesil Mortgage ürünümüzün kullanilmasini saglayacagiz. Bu sayede yapsatçilarimiza yaparken de satarken de avantaj saglayarak bütünsel bir destek sunuyoruz. Banka olarak, önümüzdeki yillarda yesil kredi ürünümüzle ülkemizdeki sürdürülebilir binalarin artmasina katkida bulunmaktan ve daha çok kisinin A veya B sinifi enerji kimlik belgesine sahip binalarda yasamasindan büyük mutluluk duyacagiz."

Garanti BBVA Mortgage Genel Müdürü Erhan Satana da Garanti BBVA Mortgage olarak, Türkiye'nin kentsel dönüsüm, enerji verimliligi ve yesil bina konularinda bilinçlendirilmesine önemli katkilarda bulunduklarini belirterek, su ifadeleri kullandi:

"2017 yilinda hayata geçirdigimiz Yesil Mortgage ürünümüzle, enerji verimliligi yüksek binalara bugüne kadar 1,2 milyar TL'nin üzerinde kaynak sagladik. Bu bilinç çerçevesinde büyük bir firsat olarak gördügümüz enerji verimliligi yüksek binalari kapsayan projelere fazlasiyla önem veriyoruz. Bu binalari gelistiren firmalarimizi da destekleyecek ürünümüzle konunun daha genis çapli ele alinarak gelismesine destek olmaktan memnuniyet duyuyoruz. Bu ürünle yesil konut üreten firmalarin yaninda olurken, yesil konut alan müsterilere de avantaj saglamaya devam edecegiz. Müsterilerimize avantajli faiz oranlariyla konut kredisi sunarken, tahsis masrafinda da yüzde 50 indirim saglayacagiz."

Kaynak: AA