CHP Sözcüsü Öztrak, Partisinin Trakya Bölge Toplantisi'nda Konustu Açiklamasi

'Biz ülkemizi '3 yeni' dedigimiz, 'yeni kurallar, yeni kurumlar ve yeni kadrolar' eliyle ve dört ayakli bir stratejiyle ayaga kaldiracagiz'.

CHP Genel Baskan Yardimcisi ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, "Biz ülkemizi '3 yeni' dedigimiz, 'yeni kurallar, yeni kurumlar ve yeni kadrolar' eliyle ve dört ayakli bir stratejiyle ayaga kaldiracagiz." dedi.

Öztrak, CHP Genel Baskan Yardimcilari Oguz Kaan Salici ve Muharrem Erkek, CHP'nin Edirne'de düzenlenen Trakya Bölge Toplantisi'na katildi.

Parti Sözcüsü Öztrak, toplantida yaptigi konusmada, Türkiye'nin dört bir yanini karis karis gezdiklerini anlatti. Ülkenin iyi yönetilmedigini, devletin "krizde oldugunu" savunan Öztrak, erklerin tek elde toplandigini ileri sürdü. Öztrak, "Denetleyici, düzenleyici kurumlar fiilen ortadan kaldirildi. Devleti kemiren parazitler için elverisli bir ortam hazirlandi. Ülkeyi 19 yildir yöneten kadrolarin evinde kavga baslayinca, evin reisinin elinden ipler kaçinca suç örgütleriyle, mafyayla gayrimesru iliskilerinin yasak meyveleri birer birer ortaya dökülmeye basladi. Simdi evin reisi, bu yasak mahsulü sahiplenmiyor. 'Bunlarla kaybedecek zamanimiz yok' diyerek sorumluluktan kaçmaya çalisiyor." diye konustu.

Yargida bozulmalar oldugunu iddia eden Öztrak, hakimlerin cüzdan ile vicdan arasina sikismamasi gerektigini söyledi. Hakimler ve Savcilar Kurulunu göreve çagirdiklarini ifade eden Öztrak, "Milyonluk arabalara binen hakim ve savcilar varsa, geceligi on binlerce liralik otellerde tatil yapanlar varsa bunlar da titizlikle sorusturulmalidir. Bu milyonluk araçlarin sahibi hakim ve savcilar kimlermis? Hakim ve savcilarin dörtte birine bu suyun gözü nereden geliyormus? Bunlar ortaya çikarilmalidir. Geregi de derhal yapilmalidir. Sunu kimse unutmasin, sap döner, keser döner, gün gelir hesap döner. Bugün 'hesap vermeye zamanimiz yok' diyenler, yarin sandikta millete hesabi verirler." dedi.

- "Gelirimizi artiracak politikalar uygulayacagiz"

Gençlerine umut veremeyen bir ülkenin gelecegine umutla bakamayacagini vurgulayan Öztrak, mevcut hükümetin sadece gençlerin degil, esnafin da umudunu kirdigini öne sürdü.

CHP'nin Türkiye'yi en agir krizlerden kisa sürede çikarmasini bilmis kadrolariyla göreve hazir oldugunu dile getiren Öztrak, konusmasina söyle devam etti:

"Biz ülkemizi '3 yeni' dedigimiz, 'yeni kurallar, yeni kurumlar ve yeni kadrolar' eliyle ve dört ayakli bir stratejiyle ayaga kaldiracagiz. Hukuk devletini, demokrasiyi ve kuvvetler ayriligini yeniden ayaga kaldirmak, can ve mal güvenligini saglamak var. Biz yepyeni ve güçlendirilmis bir parlamenter sistemle, dünyaya örnek bir demokrasiyle, Cumhuriyetimizi taçlandiracagiz. Küresel pazarlarda yarisma gücümüzü, üretimimizi ve gelirimizi artiracak politikalar uygulayacagiz. Issizligi azaltacak, katma degeri artiracak, yepyeni bir büyüme anlayisini hayata geçirecegiz. Artan refah ve gelirin adil paylasilmasi var. Büyümeden ve refahtan tüm vatandaslarimiz yararlanacak. Bu ülkede hiçbir çocuk yataga aç girmeyecek. Aile destekleri sigortasiyla fakir fukarayi, garip gurebayi kucaklayacagiz. Ve stratejimizin dördüncü ayaginda tüm bu yapiyi sürdürülebilir kilmak için çevresel, ekonomik ve mali sürdürülebilirlige dikkat edecegiz."

- "Bu sistemi mutlaka ve mutlaka degistirecegiz"

CHP Genel Baskan Yardimcisi Muharrem Erkek de yol haritalarini belirlediklerini, ilk seçimde partilerini iktidara tasiyacaklarini söyledi. Seçilecek yeni cumhurbaskaniyla, toplumsal uzlasmayla yeni anayasa degisikligini hazirlayacaklarini ve millete götüreceklerini anlatan Erkek, "Bu sistemi mutlaka ve mutlaka degistirecegiz." dedi.

CHP Genel Baskan Yardimcisi Oguz Kaan Salici ise Türkiye'nin yeni bir hikayeye ihtiyaci oldugunu aktararak refahi artiracak, ekonomiyi güçlendirecek, enflasyonu düsürecek, yatirimi artiracak, dis kaynak finansmani ucuzlatacak, zenginlestirecek, hakça bölüstürecek, demokrasi çitasini yükselteceklerin CHP kadrolari oldugunu kaydetti.

Toplantiya, CHP Çanakkale, Tekirdag, Kirklareli ve Edirne milletvekilleri, belediye baskanlari ve partililer katildi.

Kaynak: AA