Ögretmenler 10 Yabanci Ortakla, Dünyada Müzigi Yakaladi

Ingilizce olarak yürütülen ve aralik ayinda baslatilan uluslararasi eTwinning projesi "Catch The Music (Müzigi Yakala)" Avrupa’dan tam 7 farkli ülke 10 yabanci ortagin katilimiyla yapildi.

Ögretmenler 10 Yabanci Ortakla, Dünyada Müzigi Yakaladi
Türkiye’den fakli illerdeki 9 ögretmenin katilim sagladigi projede müzik ve Ingilizce bir araya getirilerek ögrenciler için pandemi döneminin olumsuz etkilerini uzaklastiracak ve onlari her yönden gelistirecek birçok etkinlik yapildi. Projede olan ülkeler; Türkiye’den 9, Litvanya’dan 2, Gürcistan’dan 2, Romanya’dan 2, Ispanya, Yunanistan, Malta, Sirbistan’dan 1 okul yer aldi. Projenin amaci; farkli yas gruplarini müzik, Ingilizce ve akran egitimi ile bulusturmak, farkli konulari müzikle tartismak. Ingilizceyle çocuklarin kültür dünyalarini zenginlestirmek, müzigin dilini kullanarak farkli kültürlerle konusmak ve kendimizi müzikle ifade etmek olarak açiklandi.

Daha önce ögrencilerini yurt disinda 6 ülkeye götüren (Almanya, Gürcistan, Kazakistan, Fransa, Hollanda, Belçika), 2016 yili Yetenek Sizsiniz yarismasinda grubu “Hayatin Ritmini Yakala” ritim grubuyla sampiyon olan ve 628 konser veren, pandemi sürecinde “Uzaktan Orkestra” kuran proje ortaklarindan Balikesir-Kepsut 125. Yil Yatili Bölge Ortaokulu müzik ögretmeni Nuri Dagdelen; “bu projeyle farkli kültürlerdeki ögrencilerin bir araya gelmesini, kültür dünyalarinin zenginlesmesini sagladik. Pandemi sürecinde ögrencilerin hayatina renk katan projemizle müzigi her yönden yakaladik ve hayatimiza kattik. Gerek ritimle gerek beden perküsyonuyla gerek diger ortak çalismalarimizla. Dolu dolu ve her yönden faydali bir proje oldu. Ortaklarimizla ve ögrencilerimizle çok güzel etkinlikler yaptik” dedi.

Projede yapilan etkinlikler;

Projemizin Özgün Müzigi, Proje Tanitim Panosu, e-Güvenlik Oyunu, e-Güvenlik Sarkimiz, Proje Ortaklari Tanitim Videosu, Logo Çalismalari, Ögrenci Ön Testleri, Ögretmen Ön Anketi, "Müzigi Yakala" deyince akliniza ne geliyor? ve Her Beden Çalar - ( Pembe Panter-Vücut Perküsyon ), Mutlu eTwinning Günü, Ögrenci Yarismasi, Ögrenci yarismasi canli yayin, Ögrencilerin Proje Son Anketleri ve Ingilizce Sözlük etkinlikleri yapildi.
Kaynak: İHA