Keman Kutusu Ile Valizlerin Içinden Esrar Çikti

Gaziantep’te 675 polisin katilimiyla düzenlenen dev “Narko-Sahin 27” operasyonunda uyusturucu tacirlerine darbe vuruldu. Es zamanli baskin yapilan 27 adreste bulunan 24 süpheli gözaltina alinirken evlerde keman kutulari ve valizlerin içine zulalanan uyusturucu maddeler polislerin dikkatli aramasi sayesinde bulundu.

Keman Kutusu Ile Valizlerin Içinden Esrar Çikti
Gaziantep Emniyet Müdürlügü Narkotik Suçlarla Mücadele Sube Müdürlügü ekipleri, “Narko-Sahin 27” operasyonuyla uyusturucu tacirlerine darbe vurdu. Yeditepe, Güneykent, Kolejtepe ve Binevler mahallelerini kapsayan operasyona 675 polis katildi.

Polis helikopteri, insansiz hava araçlari, dedektör köpekler ve özel harekat timlerinin destek verdigi operasyon yaklasik 9 saat sürdü. Mahallelerin giris ve çikis noktalarina kurulan kontrol noktalarinda 786 araç kontrolden geçilirken 2 bin 802 sahsin üzeri arandi.

Çok miktarda uyusturucu ele geçirildi, 24 süpheli gözaltina alindi

Operasyonda adreslerde yapilan aramalarda 1 kilo 835 gram metamfetamin, 1 kilo 120 gram sentetik bonzai, 800 gram esrar, 120 gram eroin, 255 kök kenevir bitkisi, 170 adet uyusturucu hap, 7 adet hassas terazi, 3 tabanca, 2 pompali tüfek ele geçirildi. Operasyonda es zamanli baskin düzenlenen 27 adreste bulunan 24 süpheli “Uyusturucu Madde Imal ve Ticareti, Uyusturucu Madde Kullanmak ve Bulundurmak” suçlarindan gözaltina alindi.

Keman kutusundan esrar çikti

Narkotimler baskin düzenlenen adreslere zulalanan uyusturucu maddelere ulasabilmek için evleri didik didik aradi. Operasyonda bir süphelinin evinin çatisinda saksilar içerisinde esrar yetistirmesi dikkat çekerken, bir evde de valiz dolusu esra bulundu. Baska bir evde yapilan aramalarda ise keman kutusunun içine zulalanmis halde esrarin çikmasi polisleri bile sasirtti. Dedektör köpeklerinde kullanildigi aramalarda evlerin içine zulalanan uyusturucu maddeler tek tek ele geçirildi.
Kaynak: İHA