Selçuklu, Karatay, Meram Ve Ilgın Belediye Başkanlarından Ramazan Ayı Mesajı

Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca ve Ilgın Belediye Başkanı Yalçın Ertaş ramazan ayı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Pekyatırmacı, mesajında ramazan ayının, yardımlaşma ve dayanışmayı geliştirmek için bir fırsat olduğunu belirtti.

Ramazan ayında hoşgörü, merhamet, birlik ve beraberlik duygularının öneminin daha iyi kavrandığını vurgulayan Pekyatırmacı, "Bu ramazanda da iftar ve sahur sofralarında buluşamayacak olsak da biliyoruz ki, müminler gönüllerinde daima yan yana ve Rableriyle birliktedir. Her mücadelemizde olduğu gibi bu zorlu süreçte de en büyük gücümüz birliğimiz, beraberliğimiz, kardeşliğimiz olacaktır." değerlendirmesinde bulundu.

Başkan Kavuş, ramazana bir kez daha kavuşmanın heyecanı ve mutluluğunu yaşadığını paylaşarak, şunları kaydetti:

"Gönül isterdi ki salgının gölgesinden uzak bir ramazan geçirelim. Büyüklerimizin evlerini çekinmeden şenlendirelim, teravihlerde omuz omuza secdeye gidelim, sofralarımız yetimlerle ve ihtiyaç sahipleriyle bereketlensin. Bunlar olmayacak belki ama biz Meram Belediyesi olarak ihtiyaç sahibi ailelerimizin ihtiyaçlarını gidermeye ve hemşehrilerimizin daha rahat bir ramazan ayı geçirebilmeleri için çalışmaya devam edeceğiz. Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Türk Kızılay ile ihtiyaç sahibi ailelerimizin iftar sofralarına sıcak aş götürmeye devam edeceğiz. Yine Meram Vefa Sosyal Destek Grubumuz ile 65 yaş üzeri ve sokağa çıkma kısıtlaması olan hemşehrilerimizin acil market ve eczane alışverişlerini onlar adına yapmaya, faturalarını ödeme konusunda yardımcı olmaya devam edeceğiz."

Kılca da, tüm İslam aleminin ramazan ayını tebrik ettiği mesajında "Karatay Belediyesi olarak ilçemizde yaşayan 14 bine yakın yavrumuza içerisinde ramazan günlüğü, ramazan süsü, çocuklar ve büyükler için hazırlanan iki ayrı imsakiye, çikolata, şeker ve iftariyelik gibi daha birçok sürpriz hediye bulunduğu 'Ramazan Heybesi' göndererek onların ramazanı daha iyi tanımasına, bu coşkuyu yaşamasına vesile olmak istedik." ifadesini kullandı.

Başkan Ertaş ise, mesajında ramazan ayının dini açıdan taşıdığı anlamın yanı sıra sosyal olarak da tam bir dayanışma dönemi olduğunu vurguladı.

Ramazan ayını kutlayan Ertaş, "On bir ayın sultanı ramazan ayının milletimizin birlik ve beraberliğinin kuvvetlenmesine, tüm insanlık için bereket, barış, huzur ve sağlık getirmesini temenni eder, başta Ilgınlı hemşehrilerim olmak üzere tüm İslam aleminin ramazanını kutlar, sevgi ve saygılarımı sunarım." açıklamasında bulundu.

Kaynak: AA