Muş'ta İki Aile Arasındaki 5 Yıllık Husumet Barışla Sonlandı

Muş'un Kayaışık köyünde 5 yıl önce Tanyeli ve Özcan aileleri arasında çıkan silahlı kavgada tarafları ayırmak için araya giren köy imamı Abdulhamit Çetin'in öldüğü, 3 kişinin de yaralandığı husumet barışla sonuçlandı.

Kanaat önderleri, imamlar ve muhtarların girişimiyle Merkez Hacı Salih Camisi'nde Kovid-19 tedbirlerine uyularak düzenlenen barış töreninde, Tanyeli ve Özcan ailesinin fertleri Kur’an-ı Kerim'in altından geçirilerek barıştırıldı.

Daha sonra Çetin'in ailesinin yaşadığı Köşk köyüne giden Tanyeli ve Özcan ailesinin fertleri, burada da Çetin ailesinin fertleriyle Kur'an-ı Kerim altından geçerek aralarındaki husumeti sonlandırdı.

Kanaat önderlerinden Zabit Eker, yaptığı açıklamada, köy imamı Abdulhamit Çetin'in 3 kişinin yaralandığı olayın daha fazla büyümemesi ve can kaybının olmaması için canını feda ettiğini anımsatarak, şunları söyledi:

"Allah rahmet eylesin. Biz de bugün hayatını kaybeden imamın ailesinden ricada bulunarak o kazadan dolayı karşı taraftaki aileleri affetmesi için kanaat önderleri ve hocalarımızla bir ölüm olmuş iki olmasın, iki olmuşsa 3 olmasın diye bir emek harcadık. Kanaat önderleri, imamlar ve muhtarların emeğiyle bu olay da barışla noktalandı"

Olayda hayatını kaybeden imamın akrabası olan Köşk köyü muhtarı İlhan Toktay da "İnşallah bundan sonra böyle bir olay yaşanmaz" dedi.

Kaynak: AA