Yarın Noterler Açık Mı? 31 Aralık Noterler Çalışıyor Mu?

Noterlerin çalışıp çalışmadığı birçok kişi tarafından merak ediliyor. Yılbaşında işlemleri olan birçok insen 31 Aralık noterler açık mı sorusuna cevap aramaya başladı. Peki, noterler yarın açık mı? 31 aralık noterler açık mı? Noterler cumartesi açık mı? İşte detaylar..

Yarın Noterler Açık Mı? 31 Aralık Noterler Çalışıyor Mu?
Yeni yıla sayılı günler kala gerçekleştirmesi gereken işleri olan birçok kişi konuyla ilgili detayları merak etti. Konu kapsamında en sık aratılanlar arasında ise 31 Aralık noterler açık mı ve 31 Aralık noterler çalışıyor mu soruları yer aldı. Bu sebeple noter işlemi olan birçok kişi konu hakkında araştırmalarını devam ettiriyor. Yarın noterler açık mı ve 31 Aralık noterler açık mı sorularına cevap almak için haberimizin devamını takip edebilirsiniz.

31 Aralık Noterler Açık Mı?


2022 yılına girmeye çok az bir zaman kala birçok kişi yılbaşı için planlarını oluşturdu. Dışarıda ve evde sevdikleriyle beraber vakit geçirmek isteyen birçok kişinin yanında noter işlemlerini gerçekleştirmek isteyenler de yer alıyor. Konu kapsamında en sık aratılanlar arasında ise yarın noterler açık mı ve 31 Aralık noterler çalışıyor mu soruları yer aldı. 31 Aralık tarihinde yapılacak işlemleri olan vatandaşlar konu hakkında birçok detayı merak ediyor. 31 Aralık tarihinin resmi tatil olmaması sebebiyle noterler de dahil olmak üzere tüm kamu kurum ve kuruluşları mesaisine aynı saatlerde başlayacak ve aynı saatlerde bitirecek. Resmi tatilin sadece 1 Ocak günü olması sebebiyle 31 Aralık’ta herhangi bir tatil bulunmuyor. Noterlerin mesaisi 31 Aralık’ta da her zaman olduğu gibi 9’da başlayacak. Öğle tatili ise 12.00-12.30 veya 12.00-13.00 saatleri arasında olacak. 13.00’da öğle arasının ardından başlayan mesainin 17.00’a kadar süreceği de bilinenler arasındadır.


Yarın Noterler Açık Mı? 31 Aralık Noterler Çalışıyor Mu?

Noterler Cumartesi Günü Açık Mı?


Alım, satım ve benzeri birçok işlem gerçekleştirmek isteyen vatandaşlar bu işlemleri sadece noterlerden gerçekleştirebilir. Bu sebeple noterlerin hangi günler çalıştığı sık sık aratılmaktadır. Noterler kamu çalışanı kategorisinde yer alması sebebiyle hafta içi 5 gün çalışır. İşlemleri hafta sonuna sarkan kişiler ise noterler cumartesi açık mı sorusuna cevap arıyor. Noterler Cumartesi günleri açık değildir. Hafta içi mesai saatleri içerisinde işlemlerinizi noterden gerçekleştirebilirsiniz. Ayrıca yılbaşında ve yılın ilk günü noterlerin açık olup olmadığı da sorulanlar arasındadır. 31 Aralık tarihinde herhangi bir resmi tatil bulunmaması sebebiyle noterler açıktır. Fakat 1 Ocak tarihi 1935 yılından beri resmi tatil olarak belirlenmiştir. Bu sebeple 1 Ocak günü noterler de dahil olmak üzere birçok kamu kurum ve kuruluşu çalışmamaktadır.


Yarın Noterler Açık Mı? 31 Aralık Noterler Çalışıyor Mu?

Nöbetçi Noterler Hafta Sonu Açık Mı?


Noterlerde gerçekleştirmesi gereken önemli işleri olan birçok kişi noterlerin sadece hafta içi çalışması ve resmi tatillerde de çalışmaması sebebiyle şikayette bulunuyordu. Hafta sonu normalde çalışmayan bu kurum 2019 senesinden beri nöbet sistemiyle beraber hafta sonları da hizmet vermeye başlamıştır. Bu sebeple birçok kişi nöbetçi noterler hafta sonu açık mı sorusuna cevap aramaktadır. Cumartesi ve pazar günü nöbetçi noterler açıktır. Nöbetçi noterler listesinden kolaylıkla hangi noterin açık olup olmadığını bulabilirsiniz.