Gaziantep'in Kurtulusunun 100. Yil Dönümü Törenlerle Kutlaniyor

Törene, Adalet Bakani Abdulhamit Gül de katildi.

Adalet Bakani Abdulhamit Gül, Gaziantep'in düsman isgalinden kurtulusunun 100. yildönümü nedeniyle düzenlenen kutlama programina katildi.

15 Temmuz Demokrasi Meydani'nda düzenlenen törende Gül, Vali Davut Gül, Gaziantep Büyüksehir Belediye Baskani Fatma Sahin ve diger ilgililer, Sehitler Aniti'na çelenk sundu.

Gül ve beraberindekiler, daha sonra Türk bayragina gazilik madalyasini toka etti.

Büyüksehir Belediye Baskani Sahin, burada yaptigi konusmada, Mustafa Kemal Atatürk'ün Antep'e "gazilik" unvani verdigini animsatarak, 6 bin 317 sehidi rahmet ve minnetle andi.

Gazianteplilerin büyük bir destan yazdigini vurgulayan Sahin, sunlari kaydetti:

"Sehit oglusun, gazi torunusun. Bu geçmis, seref, destan, bayraklari tutan eller bizim. Onurla, serefle 100. yilimizi kutluyoruz. Kendi kendine yeten, kendisini kurtaran bir sehir olduk. Gazi sehir bütün dünyaya su mesaji verdi; dünya küçüldü, gazi sehir büyüdü. Ibni Haldun'un bir sözü var. 'Cografya kaderdir, cografya karakterdir.' Bu sehir direndi. Zerdali çekirdegiyle açliga direndi, lezzetin baskenti oldu. Magaradaki küften barut yapti, bugün dünyaya üretim yapan sanayi sehri oldu. Eger bu sehir kendisine yetiyorsa, dünyaya örnek oluyorsa buna kimse engel olamaz. Ikinci 100. yilin destanini gazinin torunlari yazacak. Bunu hep birlikte yazacagiz."

Protokol üyeleri ve vatandaslar, daha sonra kortej yürüyüsüyle gittikleri Yesilsu Parki'nda sehitlik abidesini ziyaret etti.

Saygi atisinin yapildigi abidede, Il Müftüsü Hüseyin Hazirlar tarafindan sehitler için dua edildi.

Kaynak: AA