Göçmenler Erzincan'daki 'Kültür Ve Eglence' Programinda Bulustu

Göç Idaresi Baskanligi Yabancilar Genel Müdürü Gözde Özkorul: 'Bugün Türkiye, dünyanin en fazla siginmaciya ev sahipligi yapmasina ragmen, diger yerlerde göçmenlere karsi sergilenen çirkinliklerin yasanmadigi bir ülkedir'.

Erzincan'da, "Uluslararasi Göçmenler Günü" dolayisiyla "Kültürlerin bulusma noktasi Türkiye" temasiyla göçmenlere yönelik müzikli eglence programi düzenlendi.

Valilik koordinesinde Il Göç Idaresi Müdürlügü tarafindan Erzincan Binali Yildirim Üniversitesi Prof.Dr. Erdogan Büyükkasap Kongre Merkezi'nde düzenlenen etkinlikte, katilimcilar söylenen türküler ve halk oyunlari gösterileriyle eglenceli zaman geçirdi.

Somali, Afganistan ve Kazakistan uyruklu ögrencilerinin dans ve türkü performansinin ardindan, 7 ülkenin yemekleri misafirlerin begenisine sunuldu.

Valisi Mehmet Makas, Türk milletinin mazlumlara hizmet eden bir toplum oldugunu belirterek, "Insani yasat ki devlet yasasin" siariyla yol yürüdüklerini anlatti.

Belediye Baskani Bekir Aksun ise tarihi süreç içerisinde birçok insanin ve milletin göçe maruz kaldigini hatirlatti.

Türklerin de Orta Asya'dan göç edip geldigine isaret eden Aksun, "Ben bir Türk milliyetçisi olarak, her milletin ferdine saygi duyup insani degerler üzerinden onlari degerlendirip o ahlak temelinde onlari misafir edebilme arzusunda oldugumu ifade etmek isterim." dedi.

Göç Idaresi Baskanligi Yabancilar Genel Müdürü Gözde Özkorul da dünyada yaklasik 7 kisiden birinin göçmen oldugunu aktardi.

Anadolu'nun asirlardir göçmen yurdu olduguna isaret eden Özkorul, sunlari kaydetti:

"Bu açidan dünyanin en önemli göç rotalarindan biri üzerinde yer alan ülkemiz, tarih boyunca çok büyük göç süreçlerine taniklik ve ev sahipligi etmistir. Son yillarda ülkemizin istikrari ve cografi konumunun yani sira bölgesinde yasanan çatismalar, ülkemize yönelik göçü tesvik eden bir unsur olarak karsimiza çikmaktadir. Dünyanin 190’dan fazla ülkesinden 5 milyonu askin yabanciyi barindiran bir devlet olarak bu konunun anlamini ve önemine en iyi bilenlerdeniz. Bugün Türkiye, dünyanin en fazla siginmaciya ev sahipligi yapmasina ragmen, diger yerlerde göçmenlere karsi sergilenen çirkinliklerin yasanmadigi bir ülkedir."

Programa, Erzincan Binali Yildirim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Akin Levent, bazi kurum müdürleri ile üniversite ögrencileri katildi.
Kaynak: AA