MHP Genel Baskan Yardimcisi Yildirim, Malatya'da Gündemi Degerlendirdi Açiklamasi

'Tezkereye CHP'nin 'hayir' demesi, o cephedeki PKK unsurlarina, Türkiye'yi bölüp parçalara ayirmak isteyen, Cumhuriyet'i yerle yeksan etmek isteyen unsurlara bir moral verdi, motivasyon sagladi. Oradaki Mehmetçigin de moralini bozdu' '(Lütfü Türkkan'in sehit yakinina küfretmesi) Ayiptir, yaziktir, günahtir, o sehit ailesidir, onun ocagina ates düsmüstür. O size sövse de sövmese de bir sey dese de demese de yapacaginiz sey onu kucaklamaktir. Boyunduruk atip, boynunu sikip küfretmek degildir'

MHP Genel Baskan Yardimcisi Yasar Yildirim, CHP'nin Türk askerinin Irak ve Suriye'deki görev süresini uzatan Cumhurbaskanligi tezkeresine "hayir" oyu vermesinin PKK unsurlarina, Türkiye'yi bölüp parçalara ayirmak isteyen, Cumhuriyet'i yerle yeksan etmek isteyen unsurlara moral verdigini, Mehmetçigin de moralini bozdugunu belirtti.

"Adim Adim 2023 Il Il Anadolu" Programlari kapsaminda Malatya'ya gelen Yildirim, bir restoranda gazetecilerle bir araya gelerek gündeme iliskin açiklamalarda bulundu.

Parti olarak ülkenin güvenligine önem verdiklerini, Suriye, Irak ve Libya'da güvenligin bulunmadigini anlatan Yildirim, güvenlik olmadigi zaman kaos, açlik ve göçün var oldugunu belirtti.

Yildirim, dünyada herkesin güvenligini saglamaya çalistigina isaret ederek ABD'nin 12 bin kilometre öteden Suriye'ye geldigini, terör örgütü YPG/PKK'ya DEAS ile mücadele iddiasiyla silah yardimi yaptigini dile getirerek "Simdi Amerika 12 bin kilometreden kendi güvenligini Suriye'den saglamak için geliyor, tedbir aliyor. Biz 1000 kilometrelik sinirimizda tedbir aldigimiz zaman iç siyasette tartisma nedeni oluyor. En son tezkereyi Meclis'te oyladik. CHP ve HDP'nin oylariyla tezkere engellenmeye çalisildi fakat tezkere geçti. Tezkereye CHP'nin 'hayir' demesi, o cephedeki PKK unsurlarina, Türkiye'yi bölüp parçalara ayirmak isteyen, Cumhuriyet'i yerle yeksan etmek isteyen unsurlara bir moral verdi, motivasyon sagladi. Oradaki Mehmetçigin de moralini bozdu." diye konustu.

- Lütfü Türkkan'a tepki

Yildirim, gazetecilerin IYI Parti Grup Baskanvekili Lütfü Türkkan'in bir sehit yakinina küfür etmesine iliskin sorusu üzerine sunlari kaydetti:

"Sehit aileleri bizim varligimizdir, en fazla saygi duydugumuz insanlardir. Size tepki gösterebilirler olabilir, niye tepki gösterirler? Çünkü sen bir stratejinin ürünü olarak ortaya çikiyorsun, diyorsun ki 'milliyetçiyim, muhafazakarim, MHP'den de ayrildim, bunlar bu isi yapamiyor.' Kalkiyorsun PKK'nin partisiyle is birligi yapiyorsun. Milliyetçi bir söylemle çikip, PKK ile kol kola girdigin zaman sehit ailesini, milliyetçi, muhafazakar seçmeni rahatsiz ediyor. Bir tepki oluyor mu oluyor.

Siz milliyetçi bir partiyi böleceksiniz, yine milliyetçi bir parti kuracaksiniz. Götürüp HDP'nin PKK'nin partisiyle kol kola gireceksiniz, Libya tezkeresine 'hayir' diyeceksiniz, 'AIHM kararlarini uygulayin Demirtas çiksin' diyeceksiniz. Sikistiginizda 'HDP, PKK'nin partisi' diyeceksiniz, vatandas da bir tepki gösterecek, buna da razi olacaksiniz. Ayiptir, yaziktir, günahtir, o sehit ailesidir, onun ocagina ates düsmüstür. O size sövse de sövmese de bir sey dese de demese de yapacaginiz sey onu kucaklamaktir. Boyunduruk atip, boynunu sikip küfretmek degildir. Bu hiçbir milletvekiline, Gazi Meclis'e yakismamistir. Bu IYI Partinin Grup Baskanvekiline hiç yakismamistir. Biz yakistiramadik ama su vardir herkes kendine yakisani yapar. Demek o kendisine onu yakistirmis ve yapmistir. Bunu biz burada esefle kiniyoruz."

Bir gazetecinin geçmiste MHP'nin AK Parti'ye muhalefet yaptigina iliskin sorusu üzerine Yildirim, "15 Temmuz bizim için milattir. 15 Temmuz'dan önce bizim AK Parti ile ilgili söylediklerimiz vardir, AK Parti'nin bizlerle vardir. Bir seyi gördük. Haçli seferleri bundan 1400 yil evvel baslamis hala devam ediyor. En son Haçli seferi FETÖ'nün organizasyonudur. 15 Temmuz'u yasadiktan sonra 'Sen bana bunu dedin, ben sana bunu dedim, geçmiste bu hatayi yaptin' noktasinda degiliz. Sayin Recep Tayyip Erdogan bizim aklimizda, hayalimizde olmayan bir seyi gerçeklestirdi, Türk Konseyi kurmustur. Türk Konseyinin en büyük ve güzel binasi da Istanbul'dadir. Türk milletine verdigi katkilar ortadadir." diye konustu.
Kaynak: AA