Ödüllü 'Çorumlu Obasi Gençlik Kampi' Bir Ayda 3 Bin 500 Ögrenciyi Agirladi

Çorum Belediye Baskani Halil Ibrahim Asgin: 'Atölye çalismalari, okçuluk faaliyetleri, geleneksel oyunlarla birlikte hem eglence hem egitimi bir arada gençlerimize sunuyoruz'.

KEMAL CEYLAN - Çorum Belediyesince insa edilen ve Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'dan gençlik hizmetlerine yönelik fiziki belediyecilik yatirimlari alaninda ödül alan Türkiye'nin ilk oba konseptli gençlik kampi bir ayda 3 bin 500 genci agirladi.

Gençlerin eglence ve egitimi bir arada bulabilmeleri amaciyla Çorum Belediyesince kent merkezine 5 kilometre mesafedeki Siklik Tabiat Parki'na 20 bin metrekare alana sahip gençlik kampi insa edildi.

Türk tarihinde önemli yere sahip "kil çadir" konseptiyle kurulan "Çorumlu Obasi Gençlik Kampi", Dünya Etnospor Konfederasyonu Baskani Bilal Erdogan'in katilimiyla 13 Ekim'de hizmete açildi.

Dogasi, manzarasi, tasarimi ve atölyeleriyle kentin en önemli cazibe merkezlerinden biri haline gelen kamp, AK Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Baskanliginca "Gençlik ve Yerel Yönetimler" yarismasinda gençlik hizmetlerine yönelik fiziki belediyecilik yatirimlari alaninda birincilik kazandi.

Çorum Belediye Baskani Halil Ibrahim Asgin, birincilik ödülünü Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'in elinden aldi.

- "Tarihimizi, kültürümüzü, Islam medeniyetini gençlerimize bu dogal ortamda anlatabiliyoruz"

Asgin, AA muhabirine, "Çorumlunun yaptigini herkes yapamaz" sloganiyla Türkiye'de benzeri olmayan bir gençlik kampi insa etmek üzere çalismalara basladiklarini ve obayi olusturduklarini anlatti.

Gençlik obasinda 28 metrekare genisligindeki 10 çadirda her biri farkli branslarda atölyeler bulundugunu belirten Asgin, "Ihlamur baski atölyesinden ebru atölyesine, marangoz atölyesinden mangala oyun alanina, ok yapim atölyesine kadar farkli alanlarda etkinlikler yapiyoruz. Her çadirda 10 ögrenci gece konaklayabiliyor. Dolayisiyla 100 kapasitemiz var. Burada bir de 260 metrekarelik otagimiz var. Burada 150 ögrenciye kadar da strateji oyunlari, geleneksel oyunlar gibi etkinliklerle tarihimizi, kültürümüzü, Islam medeniyetini anlatabiliyoruz." dedi.

Oba konseptiyle gençlere ecdadin günlük yasam alanini hayal ettirerek, fikir sahibi olmalarini saglamayi hedeflediklerini dile getiren Asgin, söyle devam etti:

"Bütün gücünü, enerjisini tarihten alan, 2023, 2053, 2071'e emin adimlarla yürüyen bir nesil olsun istiyoruz. Bir tarafta teknolojiyle ugrasan, teknoloji çagini yakalamis olan ama diger taraftan da tarihini, kültürünü, medeniyetinin nereden geldigini unutmayan, bu topraklarin nasil vatan yapildigini unutmayan, 'Asimin Nesli' dedigimiz nesil olsun istiyoruz. Çadirlarimiz her ne kadar tarihi görünümlü, orijinal keçi kilindan yapilmis olsa da yalitim, isitma ve aydinlatmada teknolojiden istifade ettik. Bu sayede gençlerimizi her mevsim burada misafir edebilecegiz."

- "Hedefimiz bir yilda en az 20 bin gencimizi obayla bulusturmak"

Ögrencileri belediyenin servis araçlariyla gruplar halinde okuldan alip obaya getirdiklerini ifade eden Asgin, sunlari dile getirdi:

"Burada ögrencilerimize kampçilikla ilgili donanimli arkadaslarimiz refakat ediyor. 1,5 ay oldu burasi açilali. Su an 3 bin 500 gencimizi burada agirladik. Hedefimiz bir yilda en az 20 bin gencimizi obayla bulusturmak, onlari kisa süreligine de olsa dijital ortamdan bu dogal ortama getirmek ve nitelikli zaman geçirmelerini saglamak. Atölye çalismalari, okçuluk faaliyetleri, geleneksel oyunlarla birlikte hem eglence, hem egitimi bir arada gençlerimize sunuyoruz."

Kampin Türkiye genelinde büyük begeni topladigini ve ödüle layik görüldügünü aktaran Asgin, "Bir de ödül aldik. Gençler için 2023, 2053, 2071 hedeflerini koyan Cumhurbaskanimizdan, gençlere en çok deger veren liderin elinden bu ödülü almak bizim için büyük bir onur." ifadesini kullandi.

Asgin, kamp alaninda obanin yani sira survivor alani ve macera parki da kurmayi hedeflediklerini sözlerine ekledi.

Kampi ailesiyle gezen matematik ögretmeni Çaglar Aktürk de Çorumlu Obasi Gençlik Kampi'nin gençler için son derece güzel bir çalisma oldugunu belirterek, "Diger illerde de benzer çalismalarin olmasini isteriz. Ödül almayi hak etmis güzel bir yer burasi. Ögrenciler için çok güzel etkinlikler yapiliyor burada. Bütün ögrencilere buraya gelmelerini tavsiye ediyorum." dedi.
Kaynak: AA