Hakkari'de '90 Köye 90 Park' Projesi Çocuklarin Yüzünü Güldürdü

Hakkari'de, çocuklarin eglenceli zaman geçirmelerini saglamak amaciyla köylere oyun parklari kuruldu Vali ve Belediye Baskan Vekili Idris Akbiyik: 'Köylerimizde yasam sartlari daha iyiye gidiyor. Vatandaslarimizin rahat yasam sürmesi için tüm kurumlarimizla imkanlarimizi seferber ediyoruz. Kentte tam bir yatirim seferberligi var'

SAYIM HARMANCI - Hakkari'de çocuklarin saglikli ve güvenli ortamda oyun oynamalarini saglamak için hayata geçirilen "90 köye 90 park" projesi ile köylerde yasayan çocuklar oyun parkiyla bulusturuldu.

Son yillarda çesitli bakanliklarin hayata geçirdigi projeler sayesinde adeta altin çagini yasayan Hakkari'de, yapilan yatirimlar vatandaslarin yasam standardini da yükseltti.

Spor, kültür, saglik ve turizm basta olmak üzere birçok alanda önemli tesislerin insa edildigi kentte, sosyal hayatin canlanmasi, çocuk ve gençlerin zaman geçirebilecegi alanlarin olusturulmasina yönelik çalismalar devam ediyor.

Kirsal alandaki yerlesim yerlerinde yol, sulama kanali, istinat duvari, içme suyu hatti çalismalarini sürdüren Il Özel Idaresi, oyun parki bulunmayan köylerdeki çocuklarin keyifli vakit geçirmeleri saglamak için Valilik koordinesinde "90 Köye 90 Park" projesini baslatti.

Bu kapsamda, il merkezi ve ilçelere bagli 90 köyde, çogu okul bahçelerinde olmak üzere salincak, kaydirak ve tahterevalliden olusan oyun parklari kuruldu.

Oyun alanlarina kavusmanin mutlulugunu yasayan çocuklar, parklarda eglenceli zaman geçiriyor.

- "Köylerde yasam standardi iyiye gidiyor"

Vali ve Belediye Baskan Vekili Idris Akbiyik, AA muhabirine, kentte alt ve üst yapi çalismalarinin yani sira organize sanayi bölgesi, dogal gaz, TOKI konutlari, egitim ve sagliga yönelik projelerin sürdügünü söyledi.

Bu planlamalari yaparken çocuklari ve gençleri ihmal etmediklerini vurgulayan Akbiyik, "Valilik, belediye, Il Özel Idaresi ve kaymakamliklar olarak çocuklara dönük birçok etkinlik ve yatirim yapiyoruz. Valilik ve Il Özel Idaresi olarak '90 Köye 90 Park' projemiz var. Özellikle oyun grubu ve park olmayan 90 köyümüze 90 park yaptik. Köylerdeki çocuklarimiz da bu parklarda gönüllerince zaman geçirebilecek." dedi.

Kentteki mevcut park ve oyun gruplarini da onardiklarini belirten Akbiyik, her alanda büyük degisim ve dönüsümün yasandigini vurguladi.

Depin bölgesinde yürüme yollari, rekreasyon alani ve seyir terasina yönelik çalismalarin da sürdügünü aktaran Akbiyik, sunlari kaydetti:

"Gola Züryan Sosyal Tesisini bitirdik. Orada yine çocuklarimiza oyun grubu kurduk. Yürüyüs yollari, kafesi ve çevre düzenlemesiyle güzel bir alan oldu. Daha yasanabilir, daha iyi bir Hakkari için var gücümüzle çalisiyoruz. Projeyi kisa sürede tamamlamayi planliyoruz. Köylerimizde ayrica yol, kanalizasyon, içme suyu çalismalari da yürütülüyor. Köylerimizde yasam sartlari daha iyiye gidiyor. Vatandaslarimizin rahat yasam sürmesi için tüm kurumlarimizla imkanlarimizi seferber ediyoruz. Kentte tam bir yatirim seferberligi var. Köylerine park kurulan çocuklar da oyun alanlarina kavustu. Emegi geçenlere tesekkür ederiz."

- "Parklar çocuklarimizin eglence mekani oldu"

Semdinli'ye bagli Korgan Köyü Muhtari Necmettin Firat ise köylerde çocuklarin eglenceli zaman geçirebilecegi alanlarin olmadigini belirtti.

Parklar sayesinde bu eksikligin giderildigini dile getiren Firat, "Köylerde kurulan parklar çocuklarin eglenebilmesi açisindan iyi oldu. Oyun alaninda güzel zaman geçiriyorlar. Bizim köyde de Üzümkiran Ilkokulu bahçesine yapilan park için Valiligimize sükranlarimizi sunuyorum. Çocuklarimiz buraya gelerek oyun oynuyorlar. Güzel zaman geçiriyorlar." diye konustu.

Çocuklardan Zeynep Tasçi da yeni yapilan park sayesinde oyun alanina kavustuklarini belirterek, "Bizim köyümüzde artik park var. Çok mutlu olduk. Parkta arkadaslarimizla oyun oynayarak egleniyoruz. Parkimizi yapanlara tesekkür ederim." dedi.

Azam Aksoy da parka kavustuklari için mutlu olduklarini dile getirdi.
Kaynak: AA