Vali Ögrencilerle Önce Boyadi Sonra Kaldirima Oturup Köfte Ekmek Yedi

Aksaray’da kamu binasinin duvarlarina kentin tarihi mekanlarini çizerek resmeden ögrencileri ziyaret eden Aksaray Valisi Hamza Aydogdu, önce ögrencilerle beraber çizimleri boyadi daha sonra ögrencilerle birlikte kaldirima oturup ekmek arasi köfte yedi.

Vali Ögrencilerle Önce Boyadi Sonra Kaldirima Oturup Köfte Ekmek Yedi
Aksaray’da Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) binasinin bahçe duvarinin renklendirilerek güzel bir görünüm kazanmasi için Aksaray Üniversitesi Egitim Fakültesi Güzel Sanatlar Egitimi Bölümü Resim-Is Anabilimi Dali ögrencilerine ricada bulunan Aksaray Valisi Hamza Aydogdu, ricasini geri çevirmeyerek bina bahçe duvarina kentin tarihi mekanlarini çizerek resmeden ögrencileri ziyaret etti. Mesai bitiminde ögrencilerin çalismasina katilmak üzere SGK binasina gelen Vali Aydogdu, kurum müdürleriyle birlikte eline aldigi firçayla duvari boyadi. Havanin kararmasiyla birlikte son bulan boyama isleminin ardindan Vali Aydogdu ögrencilere ve diger görevlilere yemek ikraminda bulundu. Siparisle gelen ekmek arasi köfteleri ögrencilere kendi elleriyle bir bir dagitan Vali Aydogdu daha sonra kaldirima oturarak ögrencilerle birlikte yemek yedi. Yemegin ardinda Vali Aydogdu ögrencilere tesekkür etti.

“Muhtesem bir manzara ortaya çikti”

Burada bir açiklama yapan Vali Hamza Aydogdu, “SGK binamizin dis duvar bostu. Birazda bos oldugu için manzara olarak nahostu. Biz hocamizdan ve ögrencilerimizden ricada bulunduk. Sabahtan beri arkadaslarimiz Aksaray’i tarihi güzelliklerini ve Aksaray’a mal olmus Malakli Köpegini SGK amblemiyle birlikte 100 metrelik duvarimiza islediler. Gördügünüz gibi muhtesem bir manzara ortaya çikti. Aksaray’daki bu güzelliklerimizi okullarimizin, kamu binalarimizin her tarafina yapmaya çalisacagiz. Mesai bitiminde arkadaslarimiza gelip eslik ettik” dedi.

Resim Is Ögretmenligi 3. sinif ögrencisi Damla Kibar (20) ise, “Amacimiz SGK duvarini güzellestirmek oldu. Bos olan kisimlarda Aksaray’in güzelliklerini resmederek burada daha bir güzellik kattik” diye konustu.

Kaynak: İHA