''Seksenler'' Dizisinin Sevilen Oyuncusu Kemal Kuruçay Vefat Etti

Kültür ve Turizm Bakanligi: 'Tiyatro ve sinemamizin sevilen ismi Kemal Kuruçay’in vefatini derin bir üzüntüyle ögrendik. Merhuma Allah’tan rahmet, ailesi ve sevenlerine bassagligi diliyoruz'

''Seksenler'' dizisinde "Seyfi" karakterini canlandiran oyuncu Kemal Kuruçay, 59 yasinda hayatini kaybetti.

Alinan bilgiye göre, TRT'de yayinlanan dizinin setinde fenalasan usta oyuncu hastaneye kaldirildi. Kalp krizi geçirdigi ögrenilen Kuruçay, yapilan müdahalelere ragmen kurtarilamadi.

Kültür ve Turizm Bakanliginin sosyal medya hesabinda Kuruçay'in vefat haberi, "Tiyatro ve sinemamizin sevilen ismi Kemal Kuruçay’in vefatini derin bir üzüntüyle ögrendik. Merhuma Allah’tan rahmet, ailesi ve sevenlerine bassagligi diliyoruz" ifadesiyle duyuruldu.

Öte yandan, Kuruçay'in vefatini ögrenen dostlari ve sevenleri de sosyal medyada usta oyuncu için çok sayida taziye mesaji paylasti.

- Kemal Kuruçay kimdir?

Ankara'da 10 Haziran 1962'de dünyaya gelen Kemal Kuruçay, Ankara Müjdat Gezen Sanat Merkezi hocalarindan ve kurucularindandi.

Kuruçay, 1990'li yillarin basinda tiyatrocu Mehmet Karagül ile iyi bir ikili olusturdu ve ikili "Istanbul Bura Mi" sinema filminde birlikte rol aldi.

Türk televizyonlarinda 1996 yilinda yayinlanan "Gurbetçiler" adli dizideki "Cemil" rolüyle taninan Kuruçay, sonraki yillarda "Ince Ince Yasemince" ve "Reyting Hamdi" komedi dizilerinde de oynadi.

Kemal Kuruçay, 2002'de TGRT'de yayinlanan "Zor Baba" adli dizide Engin Günaydin ile beraber basrolde oynarken, 2010'da "Faysal" karakteriyle Yasemince'nin yeni bölümlerinde izleyici karsisina çikti.

Usta oyuncu, 2014'te senaryosunu Birol Güven'in kaleme aldigi, Müfit Can Saçinti'nin yönettigi "Mandira Filozofu" isimli sinema filminde rol alirken, son olarak "Seksenler" dizisinde muhtar karakterini oynadi.
Kaynak: AA