Fed Baskani Powell Açiklamasi 'Varlik Alimlarimizi Azaltmaya Baslama Yolundayiz'

ABD Merkez Bankasi (Fed) Baskani Jerome Powell, bankanin varlik alimlarini azaltmaya baslama yolunda oldugunu, yüksek enflasyonun ise gelecek yila kadar sürebilecegini ifade etti.

Powell, Uluslarasi Ödemeler Bankasi (BIS) ve Güney Afrika Merkez Bankasinin (SARB) Yüzüncü Yil Konferansi'nda konustu.

Arz tarafindaki kisitlarin daha da kötülestigine dikkati çeken Powell, "Arz kisitlari ve yüksek enflasyonun beklenenden daha uzun süre devam etmesi, gelecek yila kadar sürmesi muhtemel ve ayni sey ücretler üzerindeki baski için de geçerli." dedi.

Powell, söz konusu kisitlarin azalmasi ve istihdam kazanimlarinin artmasiyla enflasyonun hedefe yaklasacagini belirterek, "Enflasyonun sürekli olarak yükselme riskini görseydik, kesinlikle araçlarimizi kullanirdik." diye konustu.

Fed'in politikasinin çesitli sonuçlar için konumlandirildigindan emin olunmasi gerektigini vurgulayan Powell, "Ekonomi beklendigi gibi gelisirse gelecek yilin ortasina kadar tamamlanacak varlik alimlarimizi azaltma yolunda ilerliyoruz." ifadesini kullandi.

Varlik alimlarini azaltma zamanin geldigini düsündügünü belirten Powell, faiz oranlarini artirma zamanin ise geldigini düsünmedigini kaydetti.

Powell, sabirli olunmasi ve is gücü piyasasinin iyilesmesine izin verilmesi gerektigini söyledi.

Kaynak: AA