CHP Genel Baskani Kiliçdaroglu, Yenimahalle Belediyesi Temel Atma Ve Açilis Törenine Katildi Açiklamasi

'Vatandaslarima sunu rahatlikla söylüyorum, belediye baskanlarimiza bakiniz nasil çalistiklarini görünüz. Ayni çalismayi, ayni azim ve kararlilikla Türkiye için de bütün dostlarimizla beraber yapacagiz. Huzuru, bereketi getirecegiz. Birlikte yasamayi getirecegiz, hiç kimseyi inancindan, kimliginden, yasam tarzindan ötürü ayristirmayacagiz' 'Türk lirasi bizim onurumuzdur, serefimizdir. Bir devletin parasi onun onuru ve serefidir. Nasil olur da Türk lirasi günes görmüs kar gibi erir?'

CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu, "Vatandaslarima sunu rahatlikla söylüyorum, belediye baskanlarimiza bakiniz nasil çalistiklarini görünüz. Ayni çalismayi, ayni azim ve kararlilikla Türkiye için de bütün dostlarimizla beraber yapacagiz. Huzuru, bereketi getirecegiz. Birlikte yasamayi getirecegiz, hiç kimseyi inancindan, kimliginden, yasam tarzindan ötürü ayristirmayacagiz." dedi.

Kiliçdaroglu, Yenimahalle Belediyesi tarafindan Ata mahallesinde yaptirilan Kres ve Gündüz Bakimevinin açilisi ile yüzme havuzu temel atma törenine katildi.

Kendisinden önce Yenimahalle ve Ankara Büyüksehir Belediye Baskaninin konustugunu ve bir belediyenin nasil yönetilmesi gerektigini anlattiklarini belirten Kiliçdaroglu, belediye yönetimlerinde ilkeler belirlediklerini söyledi.

Belediye baskanlarina, "Vatandaslar arasinda ayrim yapmayacaksiniz", "Özellikle fakir mahallelere pozitif ayrimcilik yapacaksiniz", "harcadiginiz para sizin paraniz degil, milletin parasi millete hesap vereceksiniz" dediklerini aktaran Kiliçdaroglu, "Ne kadar güzel ilkeler ve belediye baskanlarimiz bu ilkelere uyuyorlar. Bu ilkelere uyduklari içindir ki bütün engellemelere ragmen, Ankaralilara geçmise göre daha güzel hizmetler yapiyorlar. Saygideger belediye baskanlarimizi yürekten kutluyorum." dedi.

- "Her evde huzurun, her evde bereketin olmasi lazim"

Belediye baskanlarinin görevlere gelmeden önce "personelin parasini bile ödeyemezler" dendigini ancak bugün görevlerini layikiyla yaptiklarini vurgulayan Kiliçdaroglu, söyle devam etti:

"Devletimiz zengin bir devlettir. Belediyelerimiz ellerindeki imkanlari çarçur etmeden, birilerine kaynak aktarmadan, halk için kullanabiliyorlarsa zaten bu para hizmet etmeye yeter. Sadece hizmet etmeye yeter anlayisi ile degil her yil bütçelerini ayrica büyütüyorlar. Belediyeler bunu yaptigina göre Allah'in izni ile iktidar oldugumuzda göreceksiniz Türkiye nasil yönetiliyor. Millet Ittifaki ile bütün talan düzenine son verecegiz. Tüyü bitmemis yetimin hakkini koruyacagiz. Bize oy versin vermesin bütün vatandaslara esit hizmet götürecegiz. Bu cografyada hiçbir çocugun yataga aç girme hakki yoktur. Sosyal devletin geregi olarak her anne çocugunu huzur içinde aksam yataga yatirmalidir. Her evde huzurun, her evde bereketin olmasi lazim. Üniversiteyi kazanan bir çocuk heyecanla üniversitesine gönderilir. Nasil oluyor da 20 yildir ülkeyi yöneteceksiniz de yurt sorununu çözemeyeceksiniz. Allah'in izni ile iktidar oldugumuzda göreceksiniz yurt sorununu öyle 10-15 yil degil bir yil içinde bitirecegiz. Her anne baba çocugunu rahatlikla üniversiteye gönderecek. Birer ikiser kisilik odalarda sicak suyu, genis bant internet erisimi bunlarin hepsi olacak."

Devletlerin de saydam yönetilmek zorunda oldugunu belirten Kiliçdaroglu, yenidogan çocugun bile vergi ödemeye basladigini söyledi.

Devletin temel gelirinin vergi oldugunun altini çizen Kemal Kiliçdaroglu, bu vergilerin ise dogru kullanilmasi gerektigini dile getirdi.

- "Bir devletin itibari, sayginligi vardir"

Kiliçdaroglu, konusmasini söyle sürdürdü:

"Bir devletin itibari, sayginligi vardir. Hele hele bizim gibi Milli Kurtulus Savasi'ni vermis, yedi düvele meydan okumus, Osmanli'nin borcunu son kurusuna kadar ödemis bir devletin sayginligi çok daha önemlidir. Geçmis hükümetler yine saygin olan devletlerle beraber ortak bir anlasma yaptilar, Mali Eylem Görev Gücü diye. Kara parayla, uyusturucu parasiyla, rüsvetle elde edilen paralar bir ülkeye fayda getirmez. Dolayisiyla imza atan bütün ülkeler kara parayla mücadele konusunda ortak irade beyan ettiler. Ayni zamanda 'terörizmin finansmani için de bu paralar kullanilmasin belli önlemlerini alalim' dediler ve bir anlasma imzaladilar. Bu anlasmayi imzalayan ülkelerden bir tanesi de Türkiye Cumhuriyeti Devleti. Mali Eylem Görev Gücü grubunda olan Türkiye Cumhuriyeti Devleti gri listeye alindi. Yani 'süpheli devlet' listesine alindi.

Bu ülkenin itibarini bozmaya kimin ne hakki var. Uyusturucu baronlarinin elini kolunu sallayarak gezdigi bir Türkiye'de güvenlik olabilir mi? Polis arkadaslarimizin yakalayip adalete teslim ettigi ve arkasinda da bazi hakimlerin, siyasilerin baskisiyla serbest biraktigi ve uyusturucu baronlarinin elini kolunu salladigi bir Türkiye'nin sayginligi olabilir mi? Bunlarin tamamini degistirecegiz, sözüm sözdür, birlikte dostlarimizla beraber tamamini degistirecegiz."

Devlette liyakatin esas oldugunu ve devletin adaletle yönetileceginin altini çizen Kiliçdaroglu, adaletsiz bir dünya olamayacagini vurguladi.

- "Bir devletin parasi onun onuru ve serefidir"

"Aksam evde huzur içinde kalabiliyorsak, basimizi yastiga koyabiliyorsak adalet nedeniyledir" görüsünü aktaran Kiliçdaroglu, sunlari kaydetti:

"Para harcanirken ve siyasi otorite para harcamaya karar verirken halkinin çikarlarini düsünmek zorundadir. Türk lirasi bizim onurumuzdur, serefimizdir. Bir devletin parasi onun onuru ve serefidir. Nasil olur da Türk lirasi günes görmüs kar gibi erir? Nasil olur da zam, zulüm ve zorbalik egemen olur bir devlette. 'Yolsuzlukla mücadele edecegiz' dediler, yolsuzlugun her türünü yaptilar. Vatandaslarima sunu rahatlikla söylüyorum, belediye baskanlarimiza bakiniz nasil çalistiklarini görünüz. Ayni çalismayi, ayni azim ve kararlilikla Türkiye için de bütün dostlarimizla beraber yapacagiz. Huzuru, bereketi getirecegiz. Birlikte yasamayi getirecegiz, hiç kimseyi inancindan, kimliginden, yasam tarzindan ötürü ayristirmayacagiz.

Bakin kres açiyoruz simdi. O çocuklar güzel bir Türkiye'de yasamak isterler. Anneler babalar çocuklarinin iyi egitim almasini isterler ve o çocuklar baskinin, otoritenin egemen oldugu bir devlette degil, özgürlügün, herkesin esit oldugu bir devlette yasamak isterler. Bizim temel amacimiz da zaten bu. Çocuklarimiz bizden daha iyi kosullarda yasasinlar, bizden daha güzel bir Türkiye'de yasasinlar, daha iyi kosullarda yasasinlar. Onun adimini da kreslerle atiyoruz. Dolayisiyla 12'nci kresi Sayin Baskan, 5 de kapali yüzme havuzu açti, hepiniz huzurunda kendisine tesekkür ediyorum. Yenihamalle'yi Ankara'nin ve Türkiye'nin önemli bir markasi haline getirdigi için."

Mansur Yavas'i da tebrik eden Kiliçdaroglu, Yavas'in, Ankara'yi Mustafa Kemal Atatürk'ün sanina yakisir bir baskent haline getirecegine inandigini söyledi.

- "Bizim önceligimiz insan"

Ankara Büyüksehir Belediye Baskani Yavas da konusmasinda, Ankara'yi Ankaralilarla hep birlikte yönettiklerini söyledi.

Seçimden önce seffaf olma sözü verdiklerini hatirlatan Yavas, bu nedenle bin 500 kadar ihalenin hepsini canli yayinladiklarini bildirdi.

Ayrica, "Hesap verecegiz" dedigini de animsatan Yavas, "Yaptigimiz hizmetlerin bedelini her yere asiyoruz. 'Ortak akil' dedik, kararlarimizi halkimizla, meslek odalarimizla, muhtarlarimizla karar vererek yapiyoruz. Devletin parasini kendi paramizdan üstün tutarak harciyoruz. 3,5 katrilyon eski parayla eski yönetimin borcunu ödedik, tek kurus kredi kullanmadik, eger belediyenin kaynaklarini güzel kullanirsaniz her türlü is yapilir, bizim önceligimiz insan." diye konustu.

Yaptiklari hizmetlerden bahseden Yavas, yilbasindan itibaren sosyal yardim alan ailelerin çocuklarinin servis ücretlerini de karsilayacaklarini bildirdi.

17 bin çiftçiye tohum dagittiklarini ve 570 bin dönüm arazinin ekilmesini sagladiklarini da aktaran Yavas, "Barinma sorunu nedeniyle üniversite ögrencisi 8 bin kisi müracaat etti. Su anda 4 bin civarinda ögrenci konukevlerinde, otellerde ücretsiz kaliyor, bizim belediyecilik anlayisimiz bu." degerlendirmesinde bulundu.

Yenimahalle Belediye Baskani Fethi Yasar da Ata mahallesinin Yenimahalle'nin en yeni mahallelerinden biri oldugunu ve kisa sürede burada büyük yatirimlar yaptiklarini söyledi.

Kapali pazar yerinden kültür merkezine, kresine onlarca sosyal tesisi mahalleye kazandirdiklarini bildiren Yasar, tüm bunlari yaparken Mustafa Kemal Atatürk'ün "esit yurttaslik" ilkesinden ilham aldiklarini ve her yere esit hizmet götürmeye gayret ettiklerini dile getirdi.

Kendisinin ticaretten gelen birisi oldugunu belirten Yasar, sunlari kaydetti:

"Eger devleti idare edenler kendi parasina gösterdigi özeni devletin parasina da gösterirse Türkiye'nin hiçbir sorunu kalmaz. Biz bunu Yenimahalle'de gösterdik, biz bugüne kadar hiçbir bakanliktan tek kurus almadik. Sadece kaynagimiz Yenimahallelilerin emlak vergisi ve Iller Bankasi katkisi. Yenimahalle sadece Ankara'da degil, Türkiye'nin en güçlü belediyesi. Makina parkiyla, yesil alanlariyla, kresleriyle, parklariyla, sosyal alanlariyla... Yenimahalle, Türkiye'nin en gelismis, en güzel, halkin yasamaktan mutlu oldugu bir mahalle. Halkimiza dokunmayan, yararina olmayan hiçbir seye imza atmadim, atmam da. Belediyecilik halka dokunma isi, yasalara uygun yatirim yapma isi. Türkiye büyük bir devlet. Asamayacagi sorun, yapamayacagi is yoktur. Hiç karamsar olmayiniz. Bu ülke güzel bir ülke ve bu ülkede kardesçe yasayacagiz."

Konusmalarin ardindan Kres ve Gündüz Bakimevinin açilisi ile yüzme havuzu temel atma töreni gerçeklestirildi.

Kaynak: AA