Binali Yildirim Açiklamasi 'Millet Idaresi Devlet Iradesine Dönüsmedikçe Türkiye'nin Kat Edecegi Yol Yok'

Eski Basbakan ve AK Parti Genel Baskanvekili Binali Yildirim, milletin iradesinin devlet iradesine dönüsmemesi halinde Türkiye’nin yol kat edemeyecegini söyledi.

Binali Yildirim Açiklamasi 'Millet Idaresi Devlet Iradesine Dönüsmedikçe Türkiye'nin Kat Edecegi Yol Yok'


AK Parti Genel Baskanvekili Binali Yildirim, Sivas’ta AK Parti Il Genisletilmis Divan Toplantisina katildi.

Toplanti öncesi esnaf ziyaretleri yapan Yildirim ile Sivaslilar arasinda renkli diyaloglar yasandi. Yildirim bir kadini vatani görevini Suriye’de yapan nisanlisi ile görüstürdü. Yildirim katildigi AK Parti Il Genisletilmis Divan Toplantisinda klip sürprizi ile karsilandi. Yildirim, kendi görüntülerin yer aldigi klibi izlerken duygu dolu anlar yasadi. Yildirim’da konusmasi sirasinda Sivaslilara bir sürpriz yapti. Binali Yildirim cep telefonu ile aradigi Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan ile Sivaslilari bulusturdu. Erdogan, Yildirim’in telefonu araciligi ile salona seslendi.

Erdogan konusmasinda sunlari söyledi.

“Sevgili Sivasli kardeslerim. Genisletilmis il baskanlari, genisletilmis il divaninda sizlerle bir arada olmaktan duydugum, memnuniyeti özellikle ifade etmek istiyorum. Öncelikle bu genisletilmis divanin Sivas’imiz için hayirlara vesile olmasini Allah’tan diliyorum. Çok önemli bir döneme giriyoruz. Bu dönem içerisinde ben inaniyorum ki Sivasli kardeslerim tüm ezberleri bozacaktir. Gerek kadin kollari gerekse gençlik kollari olarak, ben bu basariyi tanidigim, bildigim, inandigim Sivas teskilatinda görüyorum ve Sivas’ta ilk yapacagimiz mitingde veya orada bir araya gelme suretiyle, toplu açilis törenleri ile bunu görecegime inaniyorum. Bu duygular içerisinde Sivas’i Sivasli kardeslerimi en kalbi hislerle selamliyorum. Geceniz mübarek olsun, geleceginiz aydinlik olsun. 2023 simdiden bizim için zafer mustusu olsun.”

“Milli irade olmadan devlet idaresi olmaz”

Yildirim konusmasinda milli iradenin önemine deginerek, “Milli idare olmadan devlet idaresi olmaz. Ama milli idareye sahip çikamayan iktidarlari da gördük. Nerede gördük? 28 Subatta gördük. Nerede gördük; 80’de, 71’de ve 60’da gördük. Ama o milli iradeye kafa tutan, el sallayan, ayar vermeye çalisanlar 2000’lerden sonra da o aliskanliklarini devam ettirmek istediler. 27 Nisan e-muhtira ile karsimiza çiktilar. Onlara dedik ki ‘1 dakika, öyle yagma yok. Biz emri milletten aliriz, milletin dedigini yapariz, onun disinda bize hiçbir sey sökmez’ gelen mektubu iadeli taahhütlü olarak gönderdik, Yetmedi 17-25 Aralik alçak FETÖ yargi-kolluk darbesi girisimi ile karsi karsiya kaldik. Yine dik durduk. Kim dik durdu. Recep Tayyip Erdogan ve arkadaslari millet adina dik durdu. Çünkü bize yetkiyi ve gücü veren millettir. 15 sene sandik koyduk milletin önüne. 15 sene hesap verdik, halende veriyoruz, devam edecegiz. Millet idaresi devlet iradesine dönüsmedikçe Türkiye’nin kat edecegi yol yok. Vesayetçiler, terör seviciler, bölücüler, kutsallarimizi istismar edenler, degerlerimizi asindiranlar yilmadilar. 15 Temmuz’da karsimiza çiktilar. 15 Temmuz onlara göre altin vurustu. Hiçbir güç ve kudret artik onlarin elinden bu isi alamaz diye düsündüler. Çünkü seytanca ve sinsice plan yaptilar. Asker ve polis kiligina girdiler. O güzel elbiseliyi lekelediler. Yetmedi devletin milletin parasi ile aldigi uçak ve helikopterleri, tanklari, agir silahlari millete dogrultular. Bu alçakligi da yaptilar. Ama millet, lideri Recep Tayyip Erdogan ve milletin seçtigi hükümet, onun baskasini meydanlara davet etti, millet gögsünü siper etti. Kadini ile erkegi ile genci ihtiyari ile bir olup alçaklara dur dedik. O gece bayrak inmedi ezanlar dinmedi. Tankin gücü halkin ve hakkin gücü karsisinda maglup oldu.” dedi.



“20 yil seytan tasladik”

Yildirim, 20 yil boyunca seytan taslamak zorunda kaldiklarini belirtip, “Bugünlere gelirken keske bölücü terör örgütünden, FETÖ’cü terör örgütünden bu sorunlari yasamasaydik. Hep dikkatimizi Türkiye’nin kalkinmasina verseydik. Hep projelere zaman ayirsaydik. Hep insanimizin, gençlerimizin, kadinlarimizin daha güzel bir gelecegi için çalissaydik bugün inanin yaptigimiz isin en az 5 kati daha is yapardik. 20 yilda seytan taslamaktan arda kalan zamanlarda ancak is yapabildik.” seklinde konustu.

Kaynak: İHA