Arap Koalisyonu Açiklamasi Yemen'in Marib Ilinde 92 Husi Milis Öldürüldü

Suudi Arabistan öncülügündeki koalisyon güçleri, Yemen'in Marib ilinde 92 Husi milisin öldürüldügünü duyurdu.

Suudi Arabistan resmi ajansi SPA'nin haberine göre, koalisyon güçlerinden yapilan yazili açiklamada, Iran destekli Husilere karsi Marib ilinin batisindaki el-Kesara ve el-Cevbe bölgelerinde son 24 saatte 31 operasyon düzenledigi belirtildi.

Söz konusu operasyonlarda Husilere ait 16 askeri aracin imha edildigi kaydedilen açiklamada, 92 Husi milisin öldürüldügü aktarildi.

Öte yandan, Yemen ordusu medya merkezinden yapilan yazili açiklamada da, ordu güçlerinin Husilerin Marib ilinde düzenledigi saldirilari püskürttügü ve taraflar arasinda siddetli çatismalar yasandigi ifade edildi.

Husilerden ise konuya iliskin bir açiklama yapilmadi.

Yemen'de mesru hükümetin en önemli kalelerinden biri olan ve Savunma Bakanligi karargahinin yani sira petrol ve dogal gaz yataklarinin bulundugu Marib'i ele geçirmek isteyen Husiler, Subat 2021'den bu yana bölgeye yönelik saldirilarini artirdi.

Siyasi istikrarsizligin uzun süredir devam ettigi Yemen'de yönetimi ele geçirmek isteyen Iran destekli Husiler, 2014'ten bu yana baskent Sana basta olmak üzere bazi bölgelerin kontrolünü elinde bulunduruyor.

Suudi Arabistan öncülügündeki koalisyon güçleri ise Mart 2015'ten bu yana Husilere karsi Yemen hükümetine destek veriyor.

Kaynak: AA