Tunceli'de Subat Ayinda Baslayan Eren-7 (Mercan-Munzur) Operasyonu Sürüyor

Tunceli’de terör örgütlerinin kis üstlenmesini engellemek, bölgeler arasi geçislerini engelleyerek takviye edilmesini önlemek amaciyla 5 Subat 2021 tarihinde baslatilan Eren-7 Munzur-Mercan operasyonlari kapsaminda bu güne kadar 1’i gri listede 4 terörist etkisiz hale getirilirken çok sayida magara, siginak imha edildi, mühimmat ve yasam malzemeleri ele geçirildi.

Tunceli'de Subat Ayinda Baslayan Eren-7 (Mercan-Munzur) Operasyonu Sürüyor
Tunceli’de terör örgütlerinin kis üstlenmesini engellemek, etkisiz hale getirmek ve bölgeler arasi geçislerini engelleyerek takviye edilmesini önlemek amaciyla 5 Subat 2021 tarihinde Eren-7 Munzur-Mercan operasyonlar baslatilmisti. Basladigi günden bu yana 143 operasyonun icra edildigi Eren-7 operasyonuna 607 tim ve 9 bin 105 personel katildi.

Araliksiz devam eden operasyonlar kapsaminda PKK/KCK silahli terör örgütü mensubu 4 terörist etkisiz hale getirildi.

Etkisiz hale getirilen teröristlerden 1’i Içisleri Bakanligi Terörden Arananlar Listesi’nde gri kategoride, 3’ü ise liste disi araniyordu. Operasyonlarda bölücü terör örgütü mensuplarinca barinma, üslenme ve depo olarak kullanilmakta olan 171 magara/siginak tespit edilirken bu magara ve siginaklar imha edilerek kullanilamaz hale getirildi.

Icra edilen operasyonlar sonucunda terör örgütlerine ait, 1 adet RPG-7 Roketatar, 2 adet Dragunov Keskin nisanci tüfegi, 3 adet M-16 piyade tüfegi, 5 adet AK-47 kalesnikof piyade tüfegi, 1 adet tabanca, 7 adet el bombasi ve 58 tüp ile çok miktarda örgütsel doküman ve yasam malzemesi ele geçirildi. Yine terörist unsurlarca arazide tuzaklanmis vaziyette bulunan 21 el yapimi patlayici ve 202 kilogram patlayici madde yerinde imha edildi.

"Etkisiz hale getirilen teröristlerin katildiklari eylemler aydinlatildi"

Eren-7 Munzur-Mercan operasyonu kapsaminda etkisiz hale getirilen 4 teröristin katildigi eylemler güvenlik güçleri tarafindan aydinlatildi. 7 Mayis 2021 tarihinde Ovacik Ilçesi Agaçpinar bölgesinde icra edilen operasyonda 1’i erkek 2’si kadin olmak üzere toplam 3 terörist etkisiz hale getirildi.

Etkisiz hale getirilen teröristlerden Ardil Poyraz kod adli Büsra Kaya’nin Içisleri Bakanligi Terörden Arananlar Listesi’nde gri kategoride yer aldigi tespit edilirken Kaya’nin 2016 yilinda Ovacik Ilçe merkezinde yapilan saldiri olayi, 22 Nisan 2016 tarihinde Tunceli-Elazig karayolunda yapilan el yapimi patlayicili saldiri, 13 Temmuz 2017 günü merkez Atatürk Mahallesi’nde 2 JÖH personelinin yaralanmasi olayi ve Demirkapi Zarguit bölgesinde el yapimi patlayicilarin tuzaklanmasi olayini gerçeklestirdigi belirlendi.

Firat Erken kod adli Ramazan Bayav’in da 13 Mayis 2020 tarihinde Erzincan merkez Çaglayan Karatus mevkiinde el yapimi patlayicili saldiri olayini gerçeklestirdigi belirtilirken 16 Agustos 2021 günü Eren-7 (Munzur Mercan) operasyonunda Hozat Ilçesi Dagyurdu Mahallesi’nde etkisiz hale getirilen Fedakar kod adli Mehmet Seyhmus Talmaç’in ise 27 Mayis 2018 tarihinde saat 17.40 siralarinda Ovacik Kusluca Jandarma Karakol Komutanligina KTM sevk edilecek personel almak maksadiyla gelen s-70 Skorsky helikopterin inisi esnasinda Zendelbaba Tepe istikametinden uzun namlulu silahlarla yapilan taciz atesi olayi, 3 Haziran 2019 günü Tunceli Ovacik Ilçesi Kazanç Mahallesi bölgesinde icra edilen operasyon faaliyet esnasinda güvenlik güçleri ile bölücü terör örgütü mensuplari arasinda çikan çatismada jandarma Tegmen E.D.’nin yaralanmasi ve Jandarma Uzman Çavus E.Y.’nin sehit edilmesi olayi ile 13 Haziran 2019 tarihinde saat 17:30 siralarinda Ovacik Ilçesi Yukariöveçler Mahallesi’nde Barge Tepede bulunan modüler kulenin içme suyu ihtiyacini karsilamak için çalisma yapan is makinesine bölücü terör örgütü mensuplarinca Belderesi sirtlarindan uzun namlulu silahlar ile taciz atesi açilmasi olayini gerçeklestirdigi tespit edildi.
Kaynak: İHA