Köyüne Dönüs Yapti, Kurdugu Ceviz Çiftligiyle Siparislere Yetisemiyor

Yozgat’in Çekerek ilçesinde yasayan ve kendi imkanlariyla 2012 yilinda 15 dönümlük araziye 2 bin ceviz fidani diken Osman Akyol, yilda 6 ton civarinda ürün elde ediyor.

Köyüne Dönüs Yapti, Kurdugu Ceviz Çiftligiyle Siparislere Yetisemiyor
Ankara’dan memleketi Yozgat’in Çekerek ilçesi Aliçli köyüne dönen ve 9 yil önce kendi arazisine 2 bin ceviz fidani diken Osman Akyol, yilda 6 ton civarinda ürün elde ediyor. Tamamen organik ceviz üretimi gerçeklestiren

Akyol, siparislere yetisemiyor. Sehir disindan siparisleri internet yoluyla alan Akyol, müsterilerine cevizleri kargo ile gönderiyor.

Ankara’dan köyüne kesin dönüs yapan Akyol, cevizlerin kilosunu 30 liraya satiyor.

Köyünde 11 yildir ceviz üretimi yapan Akyol, “2012 yilinda 2 bin agaçla ceviz çiftligi kurarak bu ise basladim. 11 yildir üretim yapiyorum, 3 cins ceviz diktim. 3-4 yildir da iyi verim aliyorum, agaç basi 25 kilo mahsul aliyoruz.

Senede 5-6 ton ceviz aliyoruz. Bu isten memnunum. Ankara’da ikamet etmekteydim ama köyüme bu çiftligi kurdum, 150 dönüm arazi üzerine kurulu ceviz çiftligim var. Damla sulama sistemi ile üretim yapiyorum. Bu sene de kilo fiyatini 30 liradan veriyoruz. Herkesin köyüne gelip bu isleri yapmalarini istiyorum, cevizlerimiz dogal, organiktir. Siparisleri de internet yoluyla aliyor, sehir disina kargo ile yolluyoruz” dedi.

Kaynak: İHA