Toroslarin Yüksek Kesimlerinde Incirde Hasat Sezonu Sona Erdi
Antalya’nin Ibradi ilçesi Ürünlü köyünde yetisen siyah incirde hasat dönemi tamamlandi. Incir hasati yaklasik 45 gün sürdü. Ürünlü köyünde yaklasik 50 ton incir hasati yapildi.

.
Bursa siyah incir bahçesini ilk olarak deneme amaçli babasi tarafindan 100 agaç dikerek basladiklarini söyleyen Senol Yavuz, “Rahmetli babam Mahmut Yavuz Ürünlü köyünde 20 yil önce deneme amaçli 100 adet Bursa siyah inciri fidani dikti. Yerini ve topragini sevdigi için daha sonraki yillarda bu sayiyi 300 agaca çikardik. Önümüzdeki yillarda agaç sayisini 500’e kadar çikaracagiz" dedi.
“Hasat 45 gün sürdü”
Hasadin yaklasik 40-45 gün sürdügünü ve bu yil rekoltenin oldukça iyi oldugunu söyleyen Yavuz, "Bahçemizden yaklasik 18 ton civarinda ürün aldik. Zaten kendimiz Antalya’da hem yas sebze ve meyve komisyonculugu, hem de ihracat yapiyoruz. Pazarlama sorunu gibi bir sorunumuz yoktu. Ürünler toplandiginda gece Antalya’ya gönderip, sicagi sicagina müsterilerimize verdik ” diye konustu.
“Ürünlü köyüne örnek oldular”
Ürünlü köyünde yaptiklari incir bahçesinden sonra köylülerden 3-4 kisinin daha Bursa siyah inciri diktilerini söyleyen Yavuz " Burasinin rakimi 800 metre. Neresine ekilirse ekilsin Bursa siyah inciri yetisiyor. Su anda Bursa siyah inciri olarak Ürünlü köyünde yaklasik 40 ton incir hasati yapildi. Yerli incirler ile birlikte toplamda 50 ton incir hasati yapildi" diye konustu.
