Tarim Zirvesi'nde Buca Belediyesi'nin Tarimsal Projeleri Görücüye Çikti

Tarimsal kalkinmada yeni politikalar ve üretici odakli çözümler sloganiyla düzenlenen CHP’li Belediyeler Tarimsal Kalkinma Zirvesi’nde, Buca Belediyesi’nin tarimsal projeleri görücüye çikti. Buca Belediye Baskani Erhan Kiliç, zirvede CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu’na tarim projelerini anlatti.

Tarim Zirvesi'nde Buca Belediyesi'nin Tarimsal Projeleri Görücüye Çikti
Istanbul Avrasya Gösteri Merkezi’nde düzenlenen CHP’li Belediyeler Tarimsal Kalkinma Zirvesi’nde Buca Belediyesi ve Buca Köyleri Tarimsal Kalkinma Kooperatifi standi, katilimcilardan büyük ilgi gördü. CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu ve Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Baskan Yardimcisi Seyit Torun da Buca standini ziyaret etti.

Kiliçdaroglu’na pandemi döneminde hayata geçirdikleri sürdürülebilir kirsal kalkinma hamlesi hakkinda bilgi veren Buca Belediye Baskani Erhan Kiliç, “Üzüm baglari Buca’da azalmisti. Biz bunu tekrar canlandirdik. Kaynaklar bölgemizde kentimize özgü razaki üzümünün yetistiriciligini yapiyoruz. Kooperatif kurduk. Ayrica, lavanta üretimi gerçeklestiriyoruz. Onun disinda salep üretimimiz var. Aslinda daha önceden varmis, zamanla yok olmus, onu da tekrar getirdik Buca’ya” dedi.



“Hem üreticinin hem de tüketicinin yüzünü güldürüyoruz”

Topraksiz tarimla üretilen ve Bucalilara ücretsiz olarak dagitilan hasil (yesil yem) üretimi de yaptiklarina deginen Baskan Kiliç, “Büyükbas hayvancilikta en önemli maliyet yem maliyeti. Bu proje sayesinde maliyetler büyük oranda azaliyor. Besin degeri de çok. Daha fazla, daha yagli süt ürettiriyor. Büyük ihtimalle gelecekte belki de büyükbas hayvancilikta ülkemizin en önemli degerlerinden bir tanesi olabilir diye düsünüyorum” diye konustu.

Solucan Gübre Tesisi ve zeytinliklere hakkinda da bilgi veren Kiliç, basariyla uyguladiklari kirsal kalkinma hamlesi ile hem üreticinin hem tüketicinin yüzünü güldürdüklerini sözlerine ekledi.

Bilgilendirmenin ardindan CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu, Baskan Kiliç’a çalismalarindan dolayi tesekkür etti.
Kaynak: İHA