Eyüpsultan, On Bir Ayın Sultanı Ramazan'ı Karşılamaya Hazır

Eyüpsultan, “Selam” sloganıyla “On bir Ayın Sultanı” Ramazan Ayı’nı birbirinden farklı programlarla karşılayacak.



Bu sene Ramazan ayını “Selam” sloganıyla karşılayacaklarını belirten Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken “Selam bir inceliktir, muhabbettir, samimiyettir, yüzlerdeki tebessümün kaynağıdır. Selam tüm inananların kardeşliğine bir işarettir. Bir selamla başlar birlikteliğimiz, gönülden gönüle yürüyen köprüdür selamımız. On bir Ayın Sultanı Şehr-i Ramazan’a bir kez daha kavuşmanın huzuru ve mutluluğunu yaşıyoruz. Sofralarımız Ramazanın bereketinden nasiplenecek, birlik, beraberlik, sevgi ve hoşgörüyle iftarlarımızı yapacağız. Tüm Müslüman kardeşlerimizi bu sene Ramazanda iftar ve sahura Eyüpsultan’a bekliyoruz. İlçemize gelecek misafirlerimizin zorluk çekmemesi için tüm önlemleri de alıyor, çalışmaları yapıyoruz” dedi.



“İslam’ın kelime kökü selam ve barış demektir”

İslam’ın barış ve esenlik dini olduğunun yeniden tüm insanlığa anlatılması gerektiğini dile getiren Başkan Deniz Köken “İslam’ın kelime kökü de selam ve barış demektir. Savaşların ve çatışmaların arttığı, Müslümanlara yönelik İslamofobik saldırıların gerçekleştiği çağımızda selama, barışa çokça ihtiyacımız vardır. Bununla birlikte Müslümanlar arasında, bir dostluk ve iyi niyet işareti olan selam vermek de konumuz ile ilgilidir. Rabbimiz Kur’an-ı Kerim’de “Aranızda selamı yayınız” buyurmaktadır. Selam vermek mü’minlerin birbirlerine yaptıkları hayır duadır. Selamet temennisidir. Selam, insan ilişkilerini düzenlediği gibi topluma da bir düzen getirmektedir. Selam vermek Müslümanların dünyaya barış çağrısıdır” açıklamasını yaptı.

Eyüpsultan’ın her yerinde Ramazan’ın ruhu ve coşkusu yaşanacak

Ramazan boyunca Eyüpsultan Camii Türbesi ve Meydanı, tarihi Caferpaşa Medresesi Kültür Sanat Merkezi, Zal Mahmut Paşa Külliyesi, Sertarikzade Kültür Sanat Merkezi ve Afife Hatun Kültür Evi, Ramazan’ın manevi iklimine uygun, ibadet merkezli, sade ve iç dinginliği sağlayacak program, sohbet ve etkinliklere ev sahipliği yapacak. Ramazan boyunca tarihi Ebu Suud Okulu bahçesinde iftar sofraları kurulurken, merkezi konumlarda gerçekleştirilecek dört mahalle iftarı, gönül sofraları, tekne orucu programları ve gezici gösteri aracı gibi taşıyıcı etkinlikler gerçekleştirilerek Ramazan’ın ruhu ve coşkusu Eyüpsultan Meydanı dışına da taşınıp, en ücra noktalarda dahi yaşanacak. İlçenin ana giriş çıkış noktalarında iftariyelikler dağıtılacak. İftarını Eyüpsultan’da açanlara ücretsiz çay ikramında bulunulacak.

Başkan Deniz Köken, vatandaşlarla “Gönül Sofraları”nda buluşacak

Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken, Eyüpsultanlılarla Ramazan Ayı boyunca “Gönül Sofraları”nda buluşacak. Teravih namazlarında her gün farklı bir camii ziyaret edecek.

Eyüp Sultan Meydanı’nda Kuran-ı Kerim Tilaveti ve meydan sohbetleri

Eyüpsultan Camii Meydanı’nda Kur’an-ı Kerim Tilaveti ve sohbet gibi ibadeti önceleyen programlara yer verilecek. Ramazan boyunca her gün Eyüpsultan Meydanı’nda ikindi namazı sonrası Mustafa Mesten, Ersoy Koyuncu, Hasan Kuzeytemiz, Alaattin Mehmetalioğlu, Salih Köse, İlyas Kaynar, Fatih Burucu, Nizamettin Gökçe meydan sohbetlerinde vatandaşlarla bir araya gelecek. Eyüpsultan Meydanı’nda Ramazan boyunca her perşembe ikindi namazı sonrası Abdurrahman Sadien, Memduh Cude Saad, Mehdi Adeli, Ahmet Ebu El Kasımi gibi tanımış hafızlarca Kuran-ı Kerim Tilaveti okunacak. Ayrıca 31 Mayıs akşamını 1 Haziran’a bağlayan Kadir Gecesi’ne özel düzenlenecek olan Tilavet programında ise tanınmış karilerden Abdurrahman Sadien Kuran-ı Kerim Tilaveti okuyacak. Her gün teravih namazı sonrası Kültür, Sanat ve Edebiyat Söyleşileri programında edebiyat dünyasının tanınmış isimleri edebiyatseverlerle buluşacak.

Çocuklar Ramazan coşkusunu Eyüpsultan’da yaşayacak

Çocuklar her Ramazan olduğu gibi bu sene de oruçlarını Eyüpsultan’da “Tekne Orucu” ile açacaklar. Gezici (mobil) gösteri aracı ilçedeki tüm mahalleleri gezerek Ramazan boyunca her gün iki mahallede 13.30 ve 17.30 saatlerinde çocuklarla buluşacak. Eyüpsultan’ın manevi ikliminde oruçlarını açmak isteyen misafirler Mareşal Fevzi Çakmak Lisesi, Eyüpsultan İmam Hatip Lisesi, Eyüpsultan Anadolu Lisesi bahçeleri ve Feshane bahçesinde düzenlenen otopark alanlarından ücretsiz bir şekilde faydalanabilecekler.

Fotoğraf yarışmasının teması “Selam”

Eyüpsultan Belediyesi, sosyal medya kanalları üzerinden bu senenin sloganı olan “Selam” temalı fotoğraf yarışması düzenleyecek. Her hafta yapılan fotoğraf seçimlerinin ardından Ensari Konağı’nda üç kişiye çift kişilik iftar ve rehber eşliğinde Eyüpsultan Turu hediye edilecek.
Kaynak: İHA