Beyşehir'de 2. Uluslararası Beyşehir Ve Yöresi Kongresi Başladı
Konya’nın Beyşehir ilçesinde, üç gün sürecek 2’inci Uluslararası Beyşehir ve Yöresi Kongresi başladı.

Bu yıl, sıkça ve çokça gündeme gelen Miryakefalon Savaşı’nın kendileri için çok anlamlı olduğunu belirten Prof. Dr. Uyanık, Anadolu’ya mührünü vuran bu savaşın Denizli ile birlikte Konya-Beyşehir arasındaki Bağırsak deresi Boğazı’nda yapıldığını ve zaferin elde edildiği yerler arasında bu bölgenin ön planda yer aldığını belirtti.
Uyanık, “Amacımız, Beyşehir’i, her kesimiyle, kadını, erkeği, çocuğuyla daha güçlü bir şekilde geleceği taşımak istiyoruz sanayide, ticarette, sosyal ve fen bilimlerinde. Çevrede bütün alanlarda Beyşehir ve Konya’yı Selçuklu medeniyetini daha yükseklere taşımak istiyoruz. Çünkü, Beyşehir bunu fazlasıyla hak ediyor” diye konuştu.
Kongre Başkanı SÜ Beyşehir Ali Akkanat Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Mehmet Zengin de, Beyşehir yöresinin Konya ilçeleri arasındaki yüksek potansiyeline dikkat çekti. Zengin, Selçuklu Sultanı Alaaddin Keykubat’ın “Cennet ya burasıdır, ya da buranın altındadır” diyerek bu topraklara çok önem verdiğini ve ilçe sınırları içerisinde güzel saraylar yaptırdığını hatırlattı. Zengin, “Atalarımız bu cennet vatanı hem güzel yurt edindiler, hem İslam’ı yaydılar, hem de gelecek nesillere güzel beldeler bıraktılar, bunlar için ne kadar dua etsek azdır” şeklinde konuştu.
Beyşehir Kaymakamı Yusuf Özdemir de, ilçede üç gün devam edecek kongrenin sonunda yayınlanacak sonuç bildirgesini şimdiden merak ettiğini belirterek, “Nasıl bir şey çıkacak ortaya, sonuçlarının Beyşehir’de, Kaymakamlık ve Belediyemize iyi bir yol haritası olacağını düşünüyoruz. Konumuz olan göl, şehir ve medeniyet açısından tabii ki, göl turizmi faaliyetleri buranın hayat tarzını değiştirecek. Hangi turizm çeşitliliği ile bunun olacağını buraya yeni gelmiş birisi olarak çok merak ediyorum. Kongremizin biz idarecilere ve yöremize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
Konuşmaların ardından düzenlenen kongreye destek veren Beyşehir Belediye Başkanlığı ile diğer kurum ve kuruluşların yöneticilerine teşekkür plaketleri verildi.
Beyşehir Belediyesi adına plaket Başkan Yardımcısı Halim Gümüşel’e takdim edildi. Kongrenin açılış paneli bölümünde ise sunumlarını gerçekleştiren akademisyenler tarafından “Değişen turizm tercihleri perspektifinde Beyşehir”, “Beyşehir ve yakın çevresinin tarihi üzerine araştırmalarında son durum” ile “Sürdürülebilir turizm ve Beyşehir” konuları ele alındı. Kongre, Anamas Konukevi’nde üç gün devam edecek.
