Hasta Yakınının Doktorun Kolunu Kırdığı İddiası
Düzce Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesinde bir hasta yakınının doktorun kolunu kırdığı iddia edildi.

Düzce Üniversitesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İsmail Özdemir, bu müessif olayı şiddetle kınadığını ve olayı gerçekleştirenlerin yargılanması için tüm yasal haklarını sonuna kadar kullanacaklarını ve olayı takip edeceklerini söyledi.
Prof. Özdemir saldırıya uğrayan doktoru Mayıs ayında kadın-doğum uzmanı yaptıklarını, meslektaşının çiçeği burnunda yeni bir uzman olduğunu ve atama beklediğini, eğitimi süresince en insancıl hekimlerden biri olması nedeniyle saldırının içini daha da acıttığını ve bu hekimleri darp edilsinler diye yetiştirmediklerini ifade etti.
Gebelik kayıplarının en büyük sebebinin kromozomal bir bozukluk ya da sakatlık nedeniyle olabileceğine, hatta altta yatan hiç bir sebep bulunamayabileceğine de dikkat çeken Prof. Dr. İsmail Özdemir, “Bu tür ölümlere hiçbir hekim engel olamaz. Gebeliğin seyri konusunda kimse garanti veremez. Hekime yapılan saldırıların artık günümüzde en ilkel şekilde meydana geliyor. Ne yazık ki saldırılar kanıksanır hale geldi. Hekimlik mesleğini icra ederken çekinir hale geldik ve yetkililerden bir kez daha ivedilikle radikal girişimler bekliyoruz” dedi.
