Sigorta Tanıtım Ve Bilinçlendirme Haftası

Giresun Ticaret ve Sanayi Odası (GTSO) 3. Meslek Komitesi (Sigortacılık) Başkanı Murat Günaydın, 'Sigorta Tanıtım ve Bilinçlendirme Haftası'nı çeşitli etkinlikler kutlayacaklarını söyledi.

Günaydın, oda binasında düzenlediği basın toplantısında, mayıs ayının son haftasının 'Sigorta Tanıtım ve Bilinçlendirme Haftası' olarak kutlandığını anımsattı.

Giresun'da hafta dolayısıyla çeşitli etkinlikler gerçekleştireceklerini aktaran Günaydın, şunları kaydetti:

'Günümüz ekonomik ve sosyal hayatında stratejik bir yeri bulunan sigortacılık sektörü, ülke ekonomisine sağladığı taze fon yaratma işlevinin yanı sıra, ülkelerin gelişmişlik düzeylerinin belirlenmesinde de önemli bir yere sahiptir. Ülkemizde son yıllarda sigortacılık sektörünün kurumsallaşması noktasında yapılan çalışmalar doğrultusunda Hazine Müsteşarlığı Sigortacılık Genel Müdürlüğü’nün önerisi ile mayıs ayının son haftası 'Sigorta Tanıtım ve Bilinçlendirme Haftası' olarak ilan edilmiştir. İlimizde de, Sigortacılık Haftası kapsamında halkımızın bilinçlendirilmesi ve sigorta acenteleri arasındaki bağların güçlendirilmesi adına bir dizi faaliyetlerde bulunacağız.'

Günaydın, hafta açılışının 30 Mayıs Pazartesi günü Atatürk meydanında düzenlenecek törenle başlayacağını ifade ederek, hafta boyunca üyelerle biraraya geleceklerini, sportif etkinlikle düzenleyeceklerini ve halkı bilgilendirici toplantılar gerçekleştireceklerini belirtti.

Bir gazetecinin araç sigortası fiyatlarında indirim olup olmayacağı yönündeki sorusuna Günaydın, '26 Nisan'da bir yasa çıktı, kanundaki eksik kısımlar tamamlanmaya çalışıldı. Ama bu yeterli olur mu? Şahsen ben fiyatların çok düşeceğini tahmin etmiyorum. Ama fiyatların yükselmesini engelledi. Fiyatların eskiye dönme şansı yok. Yani 150 liraya bir otomobil sigortası bitti, böyle bir şey yok.' cevabını verdi.

Kaynak: AA