Yürüyerek Balkanları Ve Türkiye'yi Geziyor

Çek Cumhuriyeti’nden yola çıkan 27 Yaşındaki JaroslavHa’jek Kyblık, köpeği ile birlikte Türkiye’yi gezdi. Ülkesi Çek Cumhuriyeti’ne geri dönmek için Edirne’ye gelen Kyblık, 21 Mayıs tarihinde yola çıktığını, 4 aydan beri yollarda yürüyerek gezdiğini dile getirdi.

Yürüyerek Balkanları Ve Türkiye'yi Geziyor
Türkiye’yi köpeği Athos ile birlikte yürüyerek gezen Kyblık, 2 ay içerisinde yürüyerek Balkanlar üzerinden ülkesine ulaşmayı hedeflediğini söyledi.

Yunanistan’a giderken köpeği Athos ile birlikte objektiflere takılan Kyblık, 21 Mayıs’tan bu yana yürüdüğünü, Türkiye’de bazı bölgelerde dağ tırmanışları yaptığını ifade etti.

Ülkesine geri dönerken Edirne’nin Karaağaç Mahallesi üzerinden Pazarkule Sınır Kapısı’na yürüyen Kyblık, "Türkiye’nin birçok bölgesini yürüyerek gezdim. Son olarak İstanbul üzerinden Edirne’ye, Edirne’den de Yunanistan’a geçerek ülkeme 2 ay sonra ulaşmayı planlıyorum. Balkanları 2 ay boyunca yürüyerek geçerken, yine yolumun üzerindeki birçok bölgeyi gezip görerek bilgiler edineceğim. Köpeğim Athos ise yolculuk boyunca bana yol arkadaşlığı yaptı. Türkiye’yi beğendim ve gelecek yıl tekrar gelebilirim, gezmeyi, yeni kültürler ve yeni insanlar tanımayı seviyorum" dedi.

Pazarkule Sınır Kapısı’nı yürüyerek geçen Kyblık, Yunanistan üzerinden yoluna devam edecek.
Kaynak: İHA