Ametist ve Yarı Değerli Taşların Satışını Yapacak İş Yeri Açıldı

Yozgat'ın Aydıncık ilçesinde çıkartılan ve Halk Eğitim Merkezi bünyesinde açılan kurslarda üretimi yapılan ametist ve yarı değerli taşların satışını yapacak iş yerinin açılışı yapıldı.

Ametist ve yarı değerli taşların satışı amacıyla oluşturulan iş yerinin açılışını Kaymakam Sinan Başak, Belediye Başkanı Yardımcısı Necat Yazıcı ve Ametist ve Yarı Değerli Süs Taşlarını İşleme ve Tanıtma Dernek Başkanı Tuba Demirel yaptı.
Kaymakam Sinan Başak, açılışta yaptığı konuşmada, yarı değerli mücevher taşlarından yapılan kolye, yüzük gibi çeşitli takı ve masa üstü doğal taş kaidelerine ilginin her geçen gün arttığını söyledi.

Başak, dernek desteğiyle açılan iş yerinde satışa sunulan ametist taşından yapılma takıların yakında internet üzerinden de satılabileceğini kaydetti.

Halk Eğitim Müdürü Erol Ateş ise ametist ve yarı değerli taşları ekonomiye kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getirerek, "Taşları gümüşle birleştirmeye başladık. Gün geçtikçe ürün çeşitliliğini artırıyoruz. İlçede Aydıncık Belediyesinin iş yeri desteğiyle açılan doğal taş, takı teşhir ve satış mağazası, müşterilerini bekliyor. Aynı zamanda Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan'ın desteğiyle Yozgat'ta ikinci şubemizi açacağız" diye konuştu.

Kaynak: AA