Transist 2015 8. Uluslararası Ulaşım Teknolojileri Sempozyumu Ve Fuarı Başlıyor
İETT, Toplu Ulaşım Haftası etkinlikleri kapsamında Uluslararası Ulaşım Teknolojileri Sempozyumu ve Fuarı’nın sekizincisini İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin öncülüğünde 17-19 Aralık tarihlerinde, İstanbul Kongre Merkezi’nde düzenliyor. Geçtiğimiz yıllardan farklı olarak ilk kez partner şehir işbirliği ile kapılarını açan TRANSİST 2015’in partner şehri ise Seul oldu.

LONDRA’NIN ESKİ BELEDİYE BAŞKANI DA SEMPOZYUMDA
Toplu ulaşım alanındaki çalışmalarıyla dünyaca tanınan ve dünyanın en büyük 40 kentini iklim değişikliği konusunda bir araya getiren C40 Grubu’nun kurucusu, Londra’nın Seçilmiş İlk Belediye Başkanı Ken Livingstone’un konuşmacı olarak katılacağı sempozyuma yoğun katılım bekleniyor. Ayrıca Almanya Zuse Optimizasyon Enstitüsü’nden Prof Dr. Ralf Borndoerfer, EPA (European Parking Association) Başkanı Nick Lester - Davis gibi uluslararası platformda kanaat önderi ünlü isimler de keynote konuşmacı olarak TRANSİST 2015’de yer alacak.
SEMPOZYUMDA ANA TEMA ‘4P’
Toplu ulaşım kültürünü yaygınlaştırmak amacıyla düzenlenen, Almanya, İsviçre, Ürdün, İngiltere, Hindistan, Suudi Arabistan gibi uluslararası ülkelerin katılım göstereceği sempozyumda ulaşımda ‘4P’: Planning (Planlama), Productivity (Verimlilik), Parking (Parklanma), Paratransit (Alternatif Ara Ulaşım Modları) teması ele alınacak. Yüzde 30’u İngilizce olmak üzere 100’ün üzerinde bildirinin yer alacağı sempozyum bu yıl ilk kez Yıldız Teknik Üniversitesi akademik işbirliği ile yapılacak. Organizasyonun Fuar ve İnovasyon Sergisi kısmında 100’ün üzerinde kurum ve firma yer alacak. Ayrıca organizasyonda, fuar ve sempozyumun yanı sıra ödül töreni, proje yarışması, çalıştaylar ve kişisel gelişim eğitimleri gibi birçok etkinlik bulunuyor.
ORGANİZASYON ÖDÜL TÖRENİYLE TAÇLANACAK
Toplu ulaşım sektöründe bilgi paylaşımı, planlama ve uygulama kültürünün oluşturulması, sektördeki verimliliğin ve halkın toplu ulaşıma olan ilgisinin arttırılmasına yenilikçi çözümler üretmek amacıyla düzenlenen TRANSİST 2015 bu yıl ‘’7 Farklı Kategoride Proje Yarışması’’ ile taçlanacak. “Toplu Ulaşımda 4P” temasıyla otobüs, metro, tramvay, metrobüs, vapur gibi toplu ulaşım araçlarının çarpıcı anlarını aynı karede yakalayan fotoğrafların ve kısa filmlerin sahipleri ödülleriyle buluşacak.
TEMATİK OTOBÜSLER GELİYOR
5 nostaljik aracı orijinaline sadık kalarak üreten ve İstanbul trafiğine armağan eden İETT, araçlara bir yenisini daha ekleyecek ayrıca 3 adet tematik otobüsü de fuarda ziyaretçiler ile buluşturacak. Çocukların hem eğitim görebileceği, hem de oyun oynayabileceği şekilde tasarlanan KREŞBÜS, İETT tarihi ve güncel materyallerinin sergilenebilmesi, halka sunabilmesi için hazırlanan SERGİBÜS ve SİNEMABÜS de TRANSİST Sempozyum ve Fuarı kapsamında ilk kez görücüye çıkacak.
