Saadet Partisi Edirne İl Başkanı Demirkıran Açıklaması

"Yeryüzünün adalete, barışa ve kardeşliğe ihtiyacı vardır"

Saadet Partisi Edirne İl Başkanı Ali Demirkıran, yeryüzünün adalete, barışa ve kardeşliğe ihtiyacının olduğunu bildirdi.

Demirkıran, yaptığı yazılı açıklamada, dünyada yaşanan sömürünün nedeninin G-20 toplantıları olduğunu söyledi.

Toplantının dünya emperyalizmine hizmet ettiğini aktaran Demirkıran, şunları kaydetti:

"Paris’te yaşananlar bahane edilmek suretiyle Müslüman ülkelerin üzerine şiddetle gidilmesine karar verilmiştir. Dünyada zenginin daha zengin, yoksulun daha yoksul olmasına G-20 ülkelerinin  izlediği politikalar yol açıyor. Dökülen kanın, savaşın ve terörün arkasında bu ülkelerin kirli stratejileri var. Büyük Ortadoğu Projesi, Arap Baharı, Irak'ın işgali, Suriye iç savaşı, Afganistan, Yemen, Libya, Sudan'ın bölünmesi, Somali'de açlık, terör eylemleri, mülteci sorunları, bütün bu hadiselerin ardında bir avuç zenginin aç gözlülüğü var ve G-20 de bu süreci işleten politikaları belirliyor.

Türkiye, emperyalist ve kapitalist ülkelerle aynı safta durmak yerine D-8'i yeniden canlandırmak için harekete geçmelidir. Yeryüzünün adalete, barışa ve kardeşliğe ihtiyacı vardır. Bu ancak yeni bir dünyanın kurulması ile mümkün olacaktır. Antalya’da yapılan G-20 zirvesinin ülkemize, bölgemize ve insanlığa yeni zararlar, kan ve gözyaşı getireceğinden endişe ediyoruz. Açıkça ifade ediyoruz ki, dünyada yaşanan sömürünün sebebi G-20 lerdir."
Kaynak: AA