Bakan Gürcan Avrupa Halter Şampiyonu Aydın'ı Kabul Etti

ANKARA - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşen Gürcan, "(Avrupa Halter Şampiyonu) Emrah bizim için iki açıdan çok değerli. Birincisi bizim çocuğumuz, ülkemizin bir medarı iftiharı. İkincisi de çocuklarımıza rol model olması açısından çok değerli" dedi.

Gürcan, bakanlıktaki makamında, halterde Avrupa Şampiyonu olan Emrah Aydın'ı kabul etti ve başarılarından dolayı kendisine tam altın hediye etti.

Aydın'ın çok heyecanlı olduğunu ifade etmesi üzerine Bakan Gürcan "Ben de çok heyecanlıyım. Oğlumun başarısını kazanmış gibi hissediyorum doğrusu" dedi.

Sincan Yetiştirme Yurdunda büyüdüğünü belirten Aydın, şimdiye kadar 3 altın madalyasının bulunduğunu, kendisini yarışmalara hazırlayan ekiple daha büyük başarılara imza atacağını kaydetti.

Başarı kazandıkça çalışma imkanlarının da arttığını vurgulayan Aydın, "Size çok teşekkür ediyoruz. Bu 16'ıncı madalyamız, ilk defa siz davet ettiniz. Sizlerin desteğiyle, bu ekiple beraber daha büyük başarılara imza atacağız" diye konuştu.

- "Sana yapacağımız neler varsa yapmaya hazırız"

Bakan Gürcan da konuşmasında "Bizim çocuklarımız en iyisi olacak" ifadesini dile getirdi.

Gürcan, şunları kaydetti:

"Devletin bir farkı olmalı. Sana yapacağımız, destek olacağımız neler varsa yapmaya hazırız. Emrah bizim için iki açıdan çok değerli. Birincisi bizim çocuğumuz, ülkemizin bir medarı iftiharı. İkincisi de çocuklarımıza rol model olması açısından çok değerli. Özellikle kimsesiz çocuklar değil aslında kimseli çocuklar bunlar ama sosyal bütünleşme anlamında sanatla, sporla, kültürle bütünleşmelerini çok önemsiyoruz. Bu anlamda Emrah'ı tebrik ediyorum ve sayılarının artmasını istiyorum."

Gürcan, madalya kazanmasa bile bu anlamda çaba gösteren her çocuğa destek olma sorumluluğunu hissettiğini dile getirdi.

Sonuçların her zaman gayretle geldiğini, Aydın'ın da gayreti neticesinde bu başarıları kazandığını ifade eden Gürcan, çocukların, özellikle erkek çocukların spora yatkınlığını bildiklerini ama imkanlar sunulamadığı için çok sıkıntıda kalınıldığını söyledi.

Bakan Gürcan, devlet bakımındaki çocuklara da bu imkanı sunmanın kendilerinin bir görevi olduğunu vurguladı.

Kaynak: AA