SAÜ'de 'Genç Yeşilay Topluluğu Genel Kurul Toplantısı'

Sakarya Üniversitesi'nde (SAÜ), "Genç Yeşilay Topluluğu Genel Kurul Toplantısı" düzenlendi.

Üniversiteden yapılan yazılı açıklamaya göre, Türkiye Yeşilay Cemiyetine bağlı olarak faaliyet gösteren SAÜ Genç Yeşilay Topluluğu Genel Kurul Toplantısı, Kültür ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Madde, Alkol Bağımlılığı, Teknoloji ve Tütün Bağımlılığı konularına değinen SAÜ Genç Yeşilay Topluluğu Başkanı Erdinç Enis Odabaşı, topluluğun amacı ve bağımlılık ile nasıl mücadele edilmesi gerektiği konusunda bir sunum yaptı.

Madde bağımlılığı konusunda SAÜ'lü öğrencilere uyarılarda bulunan Odabaşı, "Özellikle bayanlar dışarıda herhangi bir ağrınız olduğunda bilmediğiniz ilaçlar almayın. Uyuşturucu ve uyarıcı hapların pek çok çeşidi var" dedi.

Teknoloji bağımlılığı konusuna da değinen Odabaşı, şöyle devam etti:

"Bu konunun üzerinde özellikle duruyorum. Bağımlı mısınız, değil misiniz nasıl ayırt edersiniz? Bir paylaşımı beğendiğiniz için paylaşırsınız ama beğenilsin diye paylaşıyorsanız bu bağımlılıktır. Bağımlı olan kişi aile ve sosyal yaşantısından uzak kalır ve bu özellikle gençlerin yaşantılarını fazlasıyla etkiler. Nargile ve sigara en tehlikeli olanlarıdır. Özellikle nargile, kanuni bir yasağı henüz bulunmuyor fakat sigaradan kat kat daha zehirli. İnsanlara bunu yasaklayamazsınız fakat zararlı bir alışkanlık olduğuna ikna edebilirsiniz, edebiliriz."

Kaynak: AA