Vali Vekili Altun’dan Okula Kazandırılan Kızlara Ziyaret

Bitlis Vali Vekili Salih Altun ve İl Milli Eğitim Müdürü Mürteza Oğur, okula kazandırılan kız çocuklarını sınıflarında ziyaret ettiler.

Vali Vekili Altun’dan Okula Kazandırılan Kızlara Ziyaret

Hatuniye Kız İmam Hatip Lisesi’nde kız öğrencileri ziyaret eden Vali Vekili Altun ve Milli Eğitim Müdürü Oğur, kızlarla beraber derse katıldılar. Vali Vekili Salih Altun, Türkiye’nin ülke çapında eğitimle ilgili büyük bir seferberlik başlattığını ifade etti.

Bitlis Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün çabaları sonucunda gerek maddi yetersizlikten gerekse ailelerin çocuklarını okutmak istemeyişinden kaynaklı sorunlara el atıldığını belirten Altun “Milli Eğitim Müdürlüğümüz bünyesinde faaliyet gösteren uzmanlar tek tek evleri gezerek aileler ve öğrencilerle görüşerek neden eğitimine devam edemediklerini araştırıyorlar. Şu ana kadar 300 eve gidildi. Bazı öğrencilerin aileleri istemediğinden bazılarının ise aileler istemesine rağmen maddi imkansızlıklardan ötürü eğitimine devam edemediği tespit edildi. Bizde bugün eğitime kazandırılan öğrencilerimizi ziyaret ederek, mutluluklarını yerinde gördük” dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Mürtgeza Oğur ise, şu ana kadar 300 evi gezdiklerini ve 83 örgün eğitim, 123 açık öğretim olmak üzere toplamda 211 kız çocuğunu eğitim öğretime kazandırdıklarını belirtti.

Oğur, “Hepinizin de bildiği gibi ülkemizde eğitim seferberliği 2002’den itibaren başlamıştı. Çok iyi hatırlıyorum, 2004 yılında ‘Haydi Kızlar Okula Projesi’yle kız öğrencilerin eğitime kazandırılması için seferberlik başlamıştı. Aynı proje bugün KEP olarak devam etmektedir. Bu projede çalışan arkadaşlarımızla alan araştırması yaptık. Okula gelemeyen veya eğitimine devam edemeyen kız çocuklarıyla ilgili ikna çalışmaları yaptık. 300’e yakın aileyi ziyaret ettik. Bu 300 aileden 83 aile ikna edilerek bu kızlarımız örgün eğitime kazandırıldı. Bunun dışında 123 kızımız ise açık öğretim lisesine kayıt edildi. Bu konuda Allah razı olsun, hayırseverlerimizin inşa etmiş olduğu okul ve yurtların büyük katkısı oldu. Eğitimine devam edemeyen bu kızlarımız şu an hayırseverlerin yaptırdığı yurtlarda kalmaktadır. İnşallah bundan sonra da bu kızlarımızın eğitimine devam etmesi için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Bu yıl pansiyonlarımızda bazı geliştirici çalışmalara imza attık. Çocuklarımızın dışarıda kalmaması için kız yurtlarımızın kapasitesini 250 kişi daha arttırdık. Bu yıl bitirilecek projeler sonucunda ise Allah nasip ederse okula devam edemeyen tek bir çocuğumuz bile kalmayacak” diye konuştu.

Kaynak: İHA