'kaskı Motosiklete Değil, Başınıza Takın'Uyarısı

Ödemiş İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Motosiklet kazalarının en aza indirilmesi ve kask kullanımının yaygınlaşması amacıyla yaz mevsimi başından bu yana yoğun şekilde çalışmalarını sürdürüyor.

'kaskı Motosiklete Değil, Başınıza Takın'Uyarısı

Havaların sıcak olduğunu, bu yüzden kask kullanmakta güçlük çektiğini belirten sürücüler, Emniyet Müdürü Okan Kestek ile görüşmelerinin ardından motosikletlerine takılı olan kasklarını başlarına takarak yollarını devam ediyor. İlçe Emniyet Müdürlüğü önündeki Mithatpaşa Caddesi'nde motosiklet sürücülerini kask konusunda bilgilendiren İlçe Emniyet Müdürü Okan Kestek, "Kaskı motosiklete değil başa takın" uyarısında bulundu

Çalışmayla ilgili açıklama yapan Emniyet Müdürü Okan Kestek, “Ödemiş’te nüfusa göre çok yüksek motorlu araç kayıtlarımız var. Genel olarak sürekli otopark sıkıntısı da yaşanıyor. Böyle düz bir ilçede motosiklet kullanılması çok güzel ve normal. Motosiklet ya da bisiklet kullanımının yüksek olduğu yerlerde otopark sıkıntısı da ortadan kalkıyor. Ama Ödemiş’te motosiklet kullanımı çok fazla ve birçoğu kural dışı motosiklet kullanıyor. İlçe Emniyet Müdürlüğü olarak özellikle yaz mevsimi başından bu yana bütün önlemlerimizi aldık almaya devam ediyoruz. Motosiklet kazalarının çoğunda ölümle son buluyor. Sürücü vatandaşımız kafasına koruyucu kaskı takmadıktan sonra her an tehlike kapısını çalabilir. İşte bugün kendimde sokakta sürülerimiz ile birebir ilgilendir. Birçok sürücümüzün kaskı var ama ya motosikletin aynasına takılı ya da deposunda duruyor. 'Kaskı motosiklete değil başınıza takın' şeklinde uyarılar yaptım, örnekler vererek onlara kask kullanımına yöneltmeye çalıştım. Yine özellikle akşam saatlerinde Ulus parkı, Çamlık Parkı, Salı Pazarı gibi yaya vatandaşlarımızın çok olduğu yerde motosikletlerin girmemesi için önlemler alıyoruz. Devriye ekiplerimiz görevlerini sürdürüyorlar. İlçe Emniyet Müdürü olarak her motosiklet sürücümüzden kasklarını kullanmalarını istiyorum. Kazasız, huzurlu mutlu günler diliyorum.” dedi.

Kaynak: İHA