Doruk Sağlık Grubu Azeri Gazetecileri Ağırladı

Sağlık turizmi alanındaki yatırımlarını incelemek üzere Bursa’ya gelen Azerbaycanlı basın mensupları, Doruk Sağlık Grubu Yıldırım Hastanesi’nde incelemelerde bulundu.

Doruk Sağlık Grubu Azeri Gazetecileri Ağırladı

Bursa’nın sağlık turizmindeki potansiyelini incelemek ve bu alandaki yatırımları yerinde görmek üzere bir dizi temasta bulunan Azeri basın mensupları, Doruk Sağlık Grubu Yıldırım Hastanesi’ni ziyaret etti. Bünyesinde barındırdığı uzman hekim kadrosu ve profesyonel çalışanlarıyla Bursa’nın ve Güney Marmara Bölgesi’nin önemli sağlık kurumlarından biri olma özelliğini taşıyan Doruk Sağlık Grubu Medikal Direktörü ve Bursa Sağlık Turizmi Derneği (BUSAT) Kurucu Başkanı Op. Dr. Mustafa Esgin, Bursa’nın sağlık turizmi alanındaki potansiyeli hakkında açıklamalarda bulundu.

Kültürler arası benzerliklerin sağlık turizmi açısında önemli bir unsur olduğunu belirten Op. Dr. Mustafa Esgin, iki ülke arasında sağlık turizmi alanında yapılacak işbirliklerinin bu ziyaret sayesinde daha da gelişebileceğini söyledi.

Doruk Sağlık Grubu olarak hastaların kaliteli bir sağlık hizmeti almaları adına hiçbir fedakarlıktan kaçınmadıklarını söyleyen Dr. Esgin, Bursa’nın sağlık turizmi alanında diğer ülkelerden ve illerden çok farklı olduğuna dikkati çekti. Dr. Mustafa Esgin, “Biz geçmişten aldığımız güçle ve şua nki çabalarımızla geleceğin sağlık başkentiyiz. Bu yolda önemli adımlar attık ve atmaya da devam ediyoruz” şeklinde konuştu.

Doruk Sağlık Grubu hastaneleri olarak 2013 yılında en çok yabancı hasta kabul eden 3 hastaneden biri olduklarının altını çizen Doruk Sağlık Grubu Medikal Direktörü Op. Dr. Mustafa Esgin, “Bursa’ya sağlık turizmi alanında en çok turist gönderen ülke Azerbaycan. Geçtiğimiz yılki verilere dayanarak bunu söylüyorum. Bizim hastanemizde yine aynı yılki verilere göre en çok yabancı hasta kabul eden 3 hastaneden biri. Biz bu potansiyelimizle dünyada hem medikalde, hem termalde bir model çıkaracağımıza inanıyoruz” diye konuştu.

HAYRAN KALDILAR
Doruk Sağlık Grubu Yıldırım Hastanesi Başhekimi Dr. Ayhan Kalyoncu, hastane hakkında teknik bilgiler verdi. Esgin ile Kalyoncu’nun sunumunun ardından Azeri heyet, hastanedeki ameliyathaneler ve yoğun bakım ünitelerini ziyaret etti. Azeri basın mensupları, Doruk Sağlık Grubu’nun hastalarına sunduğu kaliteli sağlıklı hizmetinden etkilendiklerini dile getirdi.
Kaynak: İHA