Tüm Eğitim ve Bilim Çalışanları Sendikası Kuruldu

Siirt'te, Tüm Eğitim ve Bilim Çalışanları Sendikası (Tüm Eğitim-Sen) kuruldu.

Genel Merkezi Siirt'te bulunan sendikanın hizmet binası törenle hizmete açıldı.
Bahçelievler Mahallesindeki sendikanın açılışında konuşan Siirt Valisi Ahmet Aydın, örgütlenmenin önemine değinerek, yeni kurulan sendikanın eğitim camiasına ve tüm Türkiye'ye faydalı hizmetler sunmasını temenni etti.
Tüm Eğitim-Sen Genel Başkanı Selman Aksu ise, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde bir ilk olan ve genel merkezi Siirt'te bulunan sendikanın kısa sürede tüm Türkiye'de şubelerinin açılmasını hedeflediklerini söyledi.

Sendikacılıkta adalet ve sadakat ilkelerini esas alacaklarını ifade eden Aksu, "Amacımız siyaset üstü, din, dil ve ırk ayrımı yapmadan, kimseyi ötekileştirmeden tüm eğitim çalışanlarının özlük haklarını savunmak, haklarının takipçisi olmaktır" dedi.

Aksu, en ücra, ulaşılmayan yerlerde görev yapan eğitim çalışanlarının haklarını savunmak için yola çıktıklarını vurgulayarak, şöyle dedi:
"Sendikamız, hukukun üstünlüğü ilkesinin savunan ve benimseyen bir yapıya sahiptir. Tüm Eğitim-Sen Genel Sekreterliğine Mithat Beydoğan, genel başkan yardımcılıkları görevlerine ise Barış Amcalar, Musa Taş, Ramazan Nas, Abdullah Demir ve Suat Yardım getirildi.

"
Açılışa, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları Fethi Suay ve Enis Önen, Eğitim Bir-Sen Siirt Şube Başkanı Murat Şeker, Türk Eğiitm-Sen Siirt Şube Başkanı Cengiz Özbilici, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ile sendika üyeleri katıldı.

Kaynak: AA