Gito Yaylası, Güzelliğiyle Büyülüyor

Doğu Karadeniz'de en güzel manzaraya sahip yaylalardan biri olarak gösterilen Gito Yaylası, doğaseverlere açık havalarda hem Fırtına Vadisi'ni hem de Kaçkarlar'ın görkemli manzarasını seyretme imkanı sunuyor.

Rize'nin Çamlıhemşin ilçesi sınırlarında yer alan 2 bin 400 rakımlı Gito Yaylası, yaşam kültürü, yaban hayatı ve florası ile her yıl aralarında dağcı ve fotoğraf sanatçılarının da bulunduğu binlerce yerli ve yabancı turisti ağırlıyor.
Gito Yaylası'nda pansiyon işleten Serhan Pirpir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bölge turizmine hizmet için pansiyon işlettiğini söyledi.

Yaylaların sunduğu güzellikleri doğaseverlere tanıtmak için ellerinden geleni yaptıklarını belirten Pirpir, "Gezilip görülmesi gereken, ihtişamlı en güzel yaylalarımızdan biri olan Gito Yaylası'na yerli ve yabancı turistlerimizi, doğaseverlerimizi bekliyoruz" dedi.

- "Yörenin güzellikleri kulaktan kulağa yayılıyor"
Pirpir, yaylaya çöken sisin, adeta insana bulutların üzerinde olduğu hissi yaşattığını anlatarak, şöyle devam etti:
"Gito Yaylası doğa yürüyüşü yapmak ve dinlenmek için ideal bir yer. Bölgemizde alternatif turizm faaliyetlerinin yapılabileceği alanları doğaseverlerimize tanıtıyoruz. Doğayla baş başa vakit geçirmek, foto safariye katılmak, tracking yapmak ziyaretçilerin oldukça hoşuna gidiyor. Buradan iyi duygularla ayrılırken, yeniden geleceklerini belirtiyorlar. Yörenin güzellikleri kulaktan kulağa yayılıyor. Eskiden yöreyi ziyaret eden pek çok turist, bir süre sonra birkaç arkadaşı ya da akrabası ile geri geliyor."
Turizmin çeşitlendirilmesi kapsamında ön plana çıkarılmak için son yıllarda çeşitli aktivitelerin düzenlendiği Doğu Karadeniz yaylaları, şehrin stresli yaşantısından uzaklaşmak, serin havada doğayla baş başa vakit geçirmek isteyenlere alternatifler sunuyor.
Doğa tutkunları yaylalarda kamp kurabiliyor, tracking ve foto safariye katılabiliyor, başta kuş olmak üzere çeşitli hayvan türlerini gözlemleyebiliyor.
Kaynak: AA