Rize'de Temel Düzey Psikoonkoloji Kursu Tamamlandı

Rize Kanserle Mücadele ve Yaşam Derneğinin Rize Valiliği, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi, Rize Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği işbirliğiyle başlattığı Kanserle Mücadelede Psikososyal Destek Projesi kapsamında sağlık çalışanlarına yönelik düzenlenen temel düzey psikoonkoloji kursu tamamlandı.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç Dr. Hasan Türüt, yaptığı açıklamada, deneyimli uzman kadrosuyla modern, donanımlı bir merkez olan Robotik Onkoloji Merkezi'nde ve yakın zamanda açılacak yataklı bölümde çalışacak sağlık personelinin, bu kurs ile kendi duygu, düşüncelerini ve tepkilerini yönetme becerilerini, kanser hastası ve yakınlarının yaşadığı duygu ve düşünceyi tanıyıp hastalık durumuna tepkilerini anlama ve anlamlandırma, sık sorulan ve zor soruları cevaplama davranışlarına yönelik bilgilerini geliştirdiklerini belirtti.

Türüt, hastane personeli adına kursu düzenleyen Rize Kanserle Mücadele ve Yaşam Derneği ve kurs yürütücülerine teşekkür etti.
Rize Kanserle Mücadele ve Yaşam Derneği Başkanı Dr. Nilüfer Emen ise projelerinin devam edeceğini kaydederek, kanser hasta ve ailelerinin sorunlarının çözümü için çalışacaklarını söyledi.

Kaynak: AA