'Tiyatro ve Sinema Bir Araya Geldiğinde Denge Bozuluyor'

Tiyatro sanatçısı Süheyl Uygur, "Ayrı ayrı yerleri olan tiyatro ve sinemayı bir araya getirdiğiniz zaman işin dengesinde bozukluk oluyor. Çünkü sinemanın bütçesi ile tiyatronun bütçesini bir araya getirdiğiniz zaman olmuyor zaten baş edemezsiniz" dedi.

Uygur, Bilecik Belediyesi tarafından düzenlenen 9. Ulusal Bilecik Tiyatro Festivali" kapsamında "Kristal Çınar Onur" ödülünü layık görülen annesi Necla Uygur'un ödülünü almak için geldiği kentte, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tiyatro ve sinemanın değerli bir sanat dalı olduğunu söyledi.

Dizinin, sinemanın ve tiyatronun yerinin başka olduğunu anlatan Uygur, "Bunları karıştırmamak lazım. Türk sinemasında son dönemlerde kötü olduğu kadar çok da iyi, güzel filmler yapılıyor. Türk halkının hoşuna gidiyor. Ayrı ayrı yerleri olan tiyatro ve sinemayı bir araya getirdiğiniz zaman işin dengesinde bozukluk oluyor. Çünkü sinemanın bütçesi ile tiyatronun bütçesini bir araya getirdiğiniz zaman olmuyor zaten baş edemezsiniz. Ama bu yıl ve geçen yıl çok iyi yapılan tiyatro oyunları ve gösterileri var" diye konuştu.

-Son dönemlerde tiyatro oyunları rağbette
"Son dönemlerde tiyatro oyunları çok iş yapıyor" ifadelerini kullanan Uygur, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Bir zamanlar durmuştu tiyatro oyunları. Ancak geçen sene özellikle bu yıl da bayağı bir çıkışta tiyatro. Yeşilçam sinemasında değerli sanatçılarımız vardı. Bu devir meselesidir. İlk aklıma gelen Nebahat Çehre muhteşem, hiçbir zaman pes etmiyor, çok da muhteşem bir kadın. Onu ekranlarda gördüğüm zaman kaçırmamaya gayret ediyorum. Dizinin, sinemanın, tiyatronun yeri başka. Dizilerde son dönemlerde gençler var fakat çıkacak da işin doğası zaten bu. Hepsini tebrik ederim."
Kaynak: AA