Atso ve Antalya Adliyesi Arasında İşbirliği Protokolü İmzalandı

Antalya Adliyesi Adalet Komisyonu Başkanlığı, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) ve Antalya Ticaret Sicili Müdürlüğü arasında "Ticaret Sicil Veri Paylaşımı Protokolü" imzalandı.

ATSO Başkanı Budak, yaptığı yazılı açıklamada, imzalanan protokol ile Antalya Adliyesi ve bağlı birimleri için ATSO hizmet binasında faaliyet gösteren Antalya Ticaret Sicili Müdürlüğü kayıtlarına elektronik ortamda erişim imkanı sağlandığını bildirdi. Bu sayede kurumlar arasında resmi yazışma yoğunluğunun da azaltılmış olacağına işaret eden Budak, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:
"Büyüyen ticaret hayatı nedeniyle resmi yazışmalarda yaşanan yoğunluk her geçen gün artıyor. İmzalanan bu protokol ile teknolojiyi kullanarak resmi yazışmalardaki yoğunluğu azaltmayı, işlemleri hızlandırmayı amaçlıyoruz. Bugün, iş hayatının önündeki en büyük sorunlardan birisi alacak sorunudur. İmzalanan protokol kapsamında Antalya Adliyesi'nin odamızın arşiv bilgilerine hızlıca ulaşabilecek olması nedeniyle her türlü soruşturma, dava ve icra takiplerinin devamlılığının sekteye uğramasının da önüne geçilecek, alacak problemlerinin çözüme kavuşma süreci hızlanacak."
Kaynak: AA